Vezette: Piskóczi, asszisztensek: Piskóczi, Piskóczi

Megyei játékvezetés

2021-06-13 17:54:37
Szabolcs-Szatmár-Bereg | Piskóczi László | Piskóczi Viktor | Piskóczi Zsolt |

Piskóczi 3 játékvezető - forrás: szabolcsjb.hu
Forrás: szabolcsjb.hu - Piskóczi 3 játékvezető

Az elmúlt hétvégén a megyei II. osztályú Rakamaz–Geszteréd mérkőzést (2-2) Piskóczi Zsolt dirigálta, munkáját pedig két fia segítette.

Piskóczi Zsolt 2004-ben vizsgázott le, így a két fiúnak természetes volt, hogy édesapjuk szombaton és vasárnap délután a megyében valahol mérkőzést vezet.


– Én nem jártam vele a mérkőzésekre, mert abban az időben még a tiszavasvári utánpótláscsapatban fociztam, bátyám, László viszont rendszeresen vele tartott, és megtetszett neki, ezért 2013-ban levizsgázott – emlékezett vissza a kisebbik fiú, Viktor. – Aztán egyszer felpróbáltam apa játékvezetői mezét, és kedvet kaptam hozzá, ezért 14 éves koromban én is levizsgáztam, így azóta mind a hárman aktívak vagyunk.


– Ritka az ilyen eset, alig több mint tíz alkalommal fordult elő, hogy egy mérkőzésre kaptunk küldést, mert én országos kerettag vagyok már két éve, apa és Laca pedig a megye kettőben tevékenykednek. Természetesen otthon sokat beszélgetünk játékvezetésről, és persze az alapokat mindketten apától tanultuk.


– Amikor egy mérkőzésen működünk közre, akkor már előtte az autóban megbeszéljük a teendőket, és természetesen a szünetben is átbeszéljük az első félidő eseményeit. Párszor előfordult, hogy „megtaláltak” mindhármunkat, szerencsére mindannyian ki tudjuk zárni a külső körülményeket, és csak a meccsre koncentrálunk. Szerencsére azonban többnyire nincs problémánk ezzel, mert sokat számít az, hogy apa hosszú idő óta játékvezető, ezért nekünk könnyebb dolgunk volt, mert hamarabb elfogadtak bennünket – zárta Piskóczi Viktor.


szabolcsjb.hu
 

Hozzászólások: