Magyarok nélkül FRISSÍTVE!

Játékvezetőkről

2021-04-21 18:17:27

UEFA - zöld mez - forrás:
Forrás: - UEFA - zöld mez

Az UEFA közzétette az Európa Bajnokságon közreműködő játékvezetők névsorát.

Nem okozott senkinek meglepetést az, hogy nem szerepel magyar játékvezető és asszisztens a listában.

 

Sajnos egyre kevesebb nemzetközi küldésünk van.

 

NemzetiSport.hu írta:

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján jelentette be a nyári Európa-bajnokság játékvezetőinek névsorát. A torna 51 mérkőzésén összesen 19 bíró kap majd lehetőséget: többek között a német Felix Byrch, a török Cüneyt Cakir vagy éppen az orosz Szergej Karaszjov.

Magyarországon tevékenykedő játékvezető nem került be a keretbe, viszont Kovács István romániai magyar bíró ott lesz a nyári tornán.

A 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatott Izland elleni csoportmérkőzését vezető Szergej Karaszjov neve szintén megtalálható a listán.

A történelem során először dél-amerikai játékvezető is tagja lesz az Eb játékvezetői keretének: az UEFA és Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) együttműködésének értelmében az argentin Fernando Rapallini és egy segítője is részt vesz a nyári tornán. Ugyanezen megállapodásnak köszönhetően a 2021-es Copa Américán a spanyol Jesús Gil Manzano kap majd szerepet.

További érdekesség, hogy először lesz női szereplője is a kontinensviadalnak, hiszen Stéphanie Frappart negyedik játékvezetőként, valamint tartalék partjelzőként kaphat szerepet a tornán. A francia hölgy korábban európai Szuperkupa-mérkőzést is vezetett, emellett a Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában, valamint a 2022-es világbajnoki selejtezőkön is volt már feladata.

A játékvezetők bázisa a negyeddöntő végéig Isztambulban lesz, majd az utolsó három meccsre (két elődöntő, döntő) Londonba költöznek át az érintett bírók.

A 2020-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG JÁTÉKVEZETŐI
Felix Byrch (német)
Cüneyt Cakir (török)
Carlos del Cerro Grande (spanyol)
Andreas Ekberg (svéd)
Orel Grinfeeld (izrael)
Ovidiu Alin Hategan (román)
Szergej Karaszjov (orosz)
Kovács István (romániai)
Björn Kuipers (holland)
Danny Makkelie (holland)
Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Michael Oliver (angol)
Daniele Orsato (olasz)
Artur Soares Dias (portugál)
Daniel Seibert (német)
Anthony Taylor (angol)
Clément Turpin (francia)
Slavko Vincic (szlovén)
Fernando Rapallini (argentin)


 

Hozzászólások: