Akadémia eltörölve tavaszra!

Botrány

2021-04-20 08:13:40

Vavika Ferenc - forrás: facebook.com
Forrás: facebook.com - Vavika Ferenc

Bölcs döntést hozott az MLSZ, amikor törölte a tavaszi akadémiai képzést, bár nem tudjuk, hogy az elmúlt egy évben miért nem lehetett meghozni ezt a döntést.

Az akadémiai képzés szüneteltetésével kapcsolatban a szerkesztőségünkhöz érkezett levelet, változatlan formában közöljük:


„Akadémiai hallgatók értesítést kaptak az MLSZ JB.  e-mail tárából, hogy a fontos és felülírhatatlan Akadémiai képzés szünetel, egyelőre a vírus állapotra hivatkozva. Nagyon helyes és radikális lépés,  így legalább a "fárasztás" nem befolyásolja a játékvezetők működését és bevétel oldalon nem mínusz szerepel minden felesleges akadémiai napon.

Igen mínusz, mert ha a megyei küldők nem lojálisak az akadémistákkal akkor két nap megy a "kukába". Vajon kinek jó a rendszer által megálmodott és sok esetben értelmetlen három napos beszéd és karaoke oktatás.

Megyei oktatásokat nem tudja überelni a felolvasásos, retorikailag eladhatatlan, minősíthetetlen előadás áradat. 

Vírus megoldotta: Akadémisták szabadon és felszabadulva élvezik a játékvezetést, nem savanyú képpel üldögélve az "iskolapadban" esélytelenül.

Mi értelme, ha a felkerülés és az előrelépés nem akadémia és tudás alapján dől el?? Vajon hány és hány országos játékvezető nem volt Akadémista és mégis elérte a legmagasabb osztályt. Végzett akadémisták közül pedig nagy részben a megyei bajnokság gyepszőnyegét koptatják, mert nem voltak annyira szimpatikusak vagy a megye nem volt annyira rózsaszín.

Eredményt és a szakszerűséget fényesen bizonyítja, kiválasztás után országos szinten tevékenykedő játékvezetők, igaz nem Ők tehetnek róla, hanem azok, akik oda delegálták és oda "puncsolták" szerény személyüket. Visszatekintve a statisztikai adatokra, mivel minden ezen számok alapján dől el, kiemelt megyékből évek folyamán sok tehetséget adtak a magyar játékvezetésnek, ezért tartunk itt nemzetközi és NB-s szinteken.

Gyenge játékvezetők, akiket elfogadott a jelenlegi még regnáló vezetés, számukra kedves megyei vezetők ajánlására vagy rokoni szálak alapján. Hol a verseny helyzet??   Kassai-Szabó Zsolt-Vad Pista után gyenge klónok szaladgálnak hétről hétre.

Nem Puhl Sanyi bűne, hanem az Akadémiai vezetőjének Vavika Ferencnek teljes csődje. Reméljük 70 évesen rá is vonatkozik a tézis, befejezte 2021-ben, vagy a kedvesek között a legkedvesebb még maradhat??? Unalmas már évek óta, hogy egy veréb akarja az ifjú sasokat megtanítani repülni..”.
Hozzászólások: