Lengyel Dorina debütált az élvonalban

Megyei játékvezetés

2021-04-18 08:31:03
Szabolcs-Szatmár-Bereg | Lengyel Dorina |

Női edzőtábor - Telki - forrás: szabolcsjb.hu
Forrás: szabolcsjb.hu - Női edzőtábor - Telki

A Diósgyőr-Kelen női NB I-es találkozón asszisztált a szabolcs-szatmár-beregi hölgy.

Sokáig emlékezetes lesz 2021. április 17-e Lengyel Dorina számára. A szabolcs-szatmár-beregi asszisztenst a diósgyőri edzőközpontjába szólította a küldés. A harmadik helyezett diósgyőriek fogadták a sereghajtót. A DVTK-Kelen találkozót Kalydy Dionízia Imola vezette, az asszisztensei Szilágyi Zsolt és Lengyel Dorina voltak. A borsodik érvényesítették a papírformát, és 4-0-ra hengereltek.


A 21 esztendős Lengyel Dorina a játékvezetés előtt a labdarúgást csak hobbiszinten űzte.


– A gimnáziumi csapatban játszottam egy ideig, de mivel akkor még nem éltem Nyíregyházán, sokszor jelentett gondot bejárni az edzésekre. Az érettségi közeledtével pedig már sajnos erről is le kellett mondanom – mondta Dorina, akinek kisgyerekkora óta részese az életének a labdarúgás, ugyanis keresztapjáéknak (Illés László sokáig volt a Baktalórántháza korábbi meghatározó játékosa, játékos-edzője) minden hazai meccsén a lelátóról drukkolt. – Amikor egy osztálytársam megmutatta a hirdetést a játékvezetői tanfolyamról tavalyelőtt, gondolkodás nélkül jelentkeztem. Legfőképpen azt szeretem benne, hogy hétről hétre új kihívásokat tartogat számomra. Nincsen két egyforma meccs. Imádok a pálya közelében lenni. Azt, hogy folyamatosan lehet és kell is tanulni és fejlődni. Mindig tapasztalunk új dolgokat, minden meccsben van valami más az előzőhöz képest. A „rossz” dolgok is tanítanak valami jót, magamról is sokat tanultam a játékvezetésnek köszönhetően. Amikor két évvel ezelőtt elkezdtem, nem gondoltam, hogy a játékvezetésre egy idő múlva karrierként fogok tekinteni.


szabolcsjb.hu


Kapcsolódó cikkek

Dorinának sok pluszt adott az edzőtábor
2020-04-01 08:33:56

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az országos női labdarúgó-játékvezetői edzőtáborban hárman képviselték Kiss Petra, Kovács Fanni és Lengyel Dorina személyében. Dr. Kulcsár Judit FIFA-asszisztensként egy korábbi összetartáson vett részt.

Hozzászólások: