Mikor működhetek végre?

Megyei játékvezetés

2021-04-15 10:14:13

Síp - forrás:
Forrás: - Síp

Több játékvezető jelölt fiatal jelezte szerkesztőségünknek, hogy elvégezték a tanfolyamot, de vizsgázni még nem tudtak.

Közel háromszázötven újonc játékvezető várja, hogy végre sípot fújhassanak és zászlót fogassanak a kezükbe, de a legnagyobb kérdés számukra, hogy mikor.

A tanfolyamokat a megyék megtartották, arra készülve, hogy a nagy létszámhiánnyal küzdő megyékben az utánpótlás már tavasszal működhet. 

A legtöbb fiatalban az merül fel kérdésként, hogy miért nem készültek fel a digitális vizsgáztatásra vagy miért nem lehetett elmondani a tanfolyam elején, hogy nem lehet mostanában működni.

„Csalódott vagyok, hiszen a tanfolyamon egyetlen szó sem volt arról, hogy tavasszal nem mehetünk mérkőzésre. Sokszor elmondták az oktatok, hogy jó, hogy ennyien jelentkezünk, mert kevés a játékvezető a megyében.” – nyilatkozta az egyik tanfolyami hallgató. „Egy éve tart a kovid veszély, de úgy látom, hogy nem voltak a vezetők felkészülve arra, hogy digitális vizsgázás is legyen. Tavaly az egyetemen simán államvizsgáztam otthonról.”

 

A focibiro.hu szerkesztősége több megyét is megkeresett, hogy mikor várhatóak a tanfolyami vizsgák. A legújabb információ szerint április 20-át követően van lehetőség a vizsgákat megszervezni és utána bekapcsolodhatnak az újoncok a küldésekbe.

 


K. Bence
 

Hozzászólások: