A Báró unokája bemutatkozott az NB III-ban

Megyei játékvezetés

2020-11-30 08:01:27
Heves | Darók Attila |

Darók Attila - forrás: heol.hu
Forrás: heol.hu - Darók Attila

A 25 éves gyöngyösi játékvezető első harmadikvonalbeli meccsét a Füzesgyarmaton rendezett találkozó jelentette.

Pályafutása első NB III-as mérkőzését a ma rendezett Füzesgyarmat–Kisvárda II. összecsapás (2–1) jelentette Darók Attilának. A 25 éves gyöngyösi sípmester a 2015-ben tett játékvezetői vizsga után fokozatosan lépdelt felfelé a bírói ranglétrán. Nem kis örökség az övé, ugyanis nagyapja az a Darók Attila, aki 11 esztendeig az NB III-ban működött, két évig pedig az országos utánpótlás keret tagjaként számítottak rá. A ,,Báró” néven tisztelt szaktekintély a ,,Heves megye legjobb játékvezetője” elismerést háromszor nyerte el, az öt megye legjobb NB III-as sípmesterének járó címet pedig egy alkalommal érdemelte ki. A nagypályától 1997-ben búcsúzott, azt követően vezetőként, küldőként, majd sokáig ellenőrként segítette a játékvezetés fejlődését.

Mindenki Ati bácsija 2017. januárjában, hosszan tartó betegséget követően, 75. életévében hunyt el.

Unokája a 2018-as Heves megyei játékvezető bálon az Év felfedezettjének járó díjat vehette át, ami a Heves Megyei Hírlap elismerése.

A mai napon Füzesgyarmat szolgált az NB III-as bemutatkozás helyszínéül, ahol Darók Attila asszisztensként Hovanecz Máté László és Rozsnaki Gábor segítségére számíthatott. A beszámoló szerint jó teljesítményt nyújtott a debütáló bíró, aki újabb mérföldkövet tudhat maga mögött nagyapja nyomdokait követve.


heol.hu
 

Hozzászólások: