Heves: Bogár az új felelős

Megyei játékvezetés

2020-08-08 06:23:51
Heves | Bogár Gergő |

Bogár - fut - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Bogár - fut

A költségtakarékosság és a koronavírus járvány esetleges második hulláma borította a hagyományokat.

Bogár Gergő lehet a megyénkbeli játékvezetők új területi felelőse. A FIFA-jelvényes, 29 éves salgótarjáni sípmester a Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottságának küldötteként mindkét napon megjelent a Heves Megyei Játékvezetői Bizottság nyári felkészítő kurzusán. Korábban Vad II István és Bognár Tamás, a legutóbbi két évben pedig Kassai Viktor segítette a regionális JB munkáját. Kassai a visszavonulását követően manapság már Moszkvából irányítja az orosz játékvezetőket.

A szűkebb hazánkbeli bírók ebben az időszakban táborozni szoktak, azonban költségtakarékosság, és a koronavírus járvány esetleges második hulláma borította a hagyományokat. Az összejövetel azonban ezúttal is elérte a célját.

– A program az Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti pályáján fizikai felmérővel kezdődött – mondta a heol.hu-nak a megyei JB elnökségi tagja, Rozsnaki Gábor. – A könnyűnek éppen nem nevezhető futás mellett a tikkasztó hőség is feladta a leckét a résztvevőknek. Először a rövid távot, a 6×40 métert kellett teljesíteni, ami után 40×75 méter futás következett 25 méteres sétákkal. Ezeket – a keretbesorolás elve alapján – egyre nehezedő szintidőkkel kell teljesíteni. A megyei I. osztályú játékvezetőknek minden alkalommal 17 másodpercen belül kellett állomásba érni a 75 méteres távok megtétele után, az energiavisszanyerésre (25 méter séta) pedig 22 másodperc állt rendelkezésükre. Az alaptanfolyam frissen vizsgázott tagjai is teljesítették az előírtakat. Másnap az Eszterházy Károly Egyetem előadójában került sor a mentális felkészítésre. A szellemi tesztek kérdéseit Varga Gábor állította össze.

A nap folyamán szó esett a következő szezon elvárásairól és legfontosabb feladatairól. A legfrissebb szabályváltozásokat Szert Balázs FIFA-asszisztens foglalta össze. A felkészítő napot jelenlétével megtisztelte a MLSZ megyei igazgatója, Vojtekovszki Csaba, míg a társadalmi elnökséget Rozsnaki István képviselte.


Heol.hu
 

Hozzászólások: