Szedték a lábukat a játékvezetők

Megyei játékvezetés

2020-08-02 20:18:38
Szabolcs-Szatmár-Bereg | dr. Jekő József | Szlomoniczki István | Valu Tibor |

Szabolcs teszt - 2020-08-01 - forrás: szabolcsjb.hu
Forrás: szabolcsjb.hu - Szabolcs teszt - 2020-08-01

Ilyentájt a megyei labdarúgó-játékvezetők már túl vannak a szokásos három napos nyári edzőtáborozáson, ám ez a koronvírus-járványhelyzet miatt meghiúsult.

A szabolcs-szatmár-beregi játékvezető bizottság elnöksége úgy döntött, hogy szakítva a tradícióval, ezúttal egy napon tartja meg a fizikai felmérőt, a szellemi tesztet és a szakmai frissítő kurzust. Szombaton kora reggel a városi stadion rekortánját népesítették be a focibírók, akik a bemelegítés után előbb a rövid távokat teljesítették, majd az intervall-teszten bizonyítottak.

A hosszú kihagyást követően mindenki imponáló módon szedte a lábát. Autóba ültek a sporik, és a leveleki művelődési házban folytatták a kurzust. Dr. Jekő József jb-elnök köszöntötte a tagságot, és bejelentette, hogy Valu Tibor játékvezetőként, Sztányi Tibor és Szilágyi Zsolt pedig asszisztensként lett tagja az NB III-as keretnek.

Kvaka Árpád az igazgatóság részéről kívánt eredményes szezont a játékvezetőknek. Sipos László alapítványi beszámolója után Szlomoniczki István a szabálymódosításokat taglalta, míg Karakó Ferenc FIFA-játékvezető a büntetőterületen belüli kezezésről tartott előadást. Homonai Péter a defibrillátor használatáról mondta el a tapasztalatait.

Az ebédet követően Benkő Róbert lesről szóló klipjeit leste a hallgatóság, végül dr. Jekő József összeállítása zárta a programot a szellemi teszt előtt. Az MLSZ JB-t Farkas Ádám FIFA-játékvezető képviselte.


szabolcsjb.hu
 

Hozzászólások: