Berke az év játékvezetője!

Profi - statisztika

2020-07-02 10:23:19
Berke Balázs |

Berke Balázs - sárga mez - forrás: vidi.hu
Forrás: vidi.hu - Berke Balázs - sárga mez

Egy éve furcsa körülmények között nem lehetett az év játékvezetője Berke Balázs, idén azonban újra bebizonyította, hogy Zala megyét nem lehet letörölni a térképről!

Az elmúlt két évben kimagaslóan jó teljesítményt nyújtott Berke Balázs, ezt bizonyította az is,  hogy hétről hétre rangadókat vezetett az élvonalban.

Nem is volt olyan régen, amikor 2004-ben alig 20 évesen elvégezte a játékvezetői tanfolyamat, majd első ellenőrzése során a jelenlegi JB elnök, Balázsi Mihály nem volt elragadtatva teljesítményről, de felszívta akkor is magát. Balázs gyorsan eljutott szorgalma és alázata miatt az NB. III-ig, ahol később utánpótlás játékvezető lett. Vágner László felfigyelt Balázsra és később mentorként segítette tanácsaival.

A zalai srácnak nem tett jót az elnökváltás és Vágner háttérbe szorulása, hiszen parkoló pályára tette Puhl Sándor. Balázs ismét felszívta magát és meg akarta mutatni, hogy egy zalait nem lehet csak úgy félretenni!

Igaza is lett, 2016/2017-es szezontól Profi játékvezetői keretbe találta magát, majd 2019-től nemzetközi játékvezetői keretben.

A szorgalom, az alázat és a korrektség hosszútávon kifizetődő. Egy évvel ezelőtt az utolsó pillanatban, furcsa körülmények között elvették tőle az év játékvezetői címet, de ez újabb erőt adott neki és idén már nem volt a pályán ellenfele.

 Berke Balázs példa lehet mindenki számára


K. I.
 

Hozzászólások: