Rettegnek a puhli megélhetési elnökök!

Botrány

2020-06-24 13:56:40
Czakó Dénes | Puhl Sándor |

Puhl Sándor - szuperellenőr - forrás: facebook.com
Forrás: facebook.com - Puhl Sándor - szuperellenőr

Még mindig bizonytalan, hogy a játékvezetői bizottságok élén kik folytathatják az elnökösködést vagy kiket reptet meg a puhli rendszer.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az MLSZ megyei igazgatóságainak bizottságai közül egyedül a játékvezetői bizottsági kinevezésekben van vétója az országos biztottságnak.

Sem a Fegyelmi, sem a Versenybizottság vezetőinek személyébe nem szólnak bele a Kánai úton.

Az MLSZ Alapszabályának 34 §-a rendelkezik a bizottsági kinevezésekről:

Az állandó bizottságok elnökeit és tagjait – a Felügyelő Bizottság kivételével – az MLSZ Elnöksége legfeljebb öt éves időtartamra nevezi ki.

A megyei állandó bizottságok elnökeit és tagjait a megyei Társadalmi Elnökségek legfeljebb öt éves időtartamra nevezik ki

Nyilván Puhl Sándor nem ismeri az Alapszabályt, mert akkor nem játszaná el, Berzi Sándor háta mögé bújva a kiskirályt és nem lenne élet halál ura. (Igaz az Alapszabályt Berzi ismerheti, hiszen 2010-ben trükkökkel lett az Alapszabály módosítva, hogy elnökségi tag MLSZ alkalmazott lehessen)

Több megyei elnökkel kapcsolatban is vannak gondjai Puhlnak, hiszen ő nem szereti azokat, akiknek van véleményük és még el is merik mondani.

Tudja mindenki, hogy a puhli rendszert jelenleg a pénz határozza meg. Puhl okosan olyan emberekkel vette körül magát, akiket havi pár száz ezer forinttal meg tudja fogni. Gondoljunk bele postásként mikor kereshetett volna valaki havi 4-500.000 forintot, mint most akadémiai vezetőként vagy élvonalbeli ellenőrként.

A megyei elnökök közül van olyan, aki vasutas állása mellett számít a havi 50-60.000 forintra, mert egyébként éhen halna. Az ő esetében még az is fontos, hogy az MLSZ kifizeti a telefonszámláját és a benzinpénzét.

„Sajnos van olyan elnöktársam, aki hetek óta hívogat mindenkit, hogy mi lesz vele? – nyilatkozta weboldalunknak az egyik megyei elnök, aki az országos keret tagja is. – Neki a havi kis alamizsna pont arra elég, hogy el tudja tartani a családját. Ő a puhli rendszer tipikus csinovnyikja, aki kiszolgáltatott ennek az embertelen rendszernek.”

 "Elnökként nem értem, hogy az ilyen sín-bohóc miért nem áll fel? Miért tartják meg, ha csak a saját érdekét nézi és nem a megyéjét. Lett volna, fiatal elnökség, aki új lendületett hozna a lezüllött megyében. Más megyében meg büksze a vezető, hogy van 48 játékvezetője és sheriffnek szólíttatja magát. A facebookon, meg állnéven irogat." 


K. P.


Hozzászólások: