Van ahol lehet, van ahol nem (frissítve)

Megyei játékvezetés

2020-05-25 12:48:56
Csongrád |

Szeged - játékvezetők - forrás: FK 1899 Szeged
Forrás: FK 1899 Szeged - Szeged - játékvezetők

Van olyan megye, ahol betartják az MLSZ főtitkárának utasítását az edzőmérkőzésekkel és egyéb meccsekkel kapcsolatban.

Korábban írtuk, hogy Dr. Vági Márton főtitkár 2020. május 6. napján a VERIG07/0017-0007/2020. számú levelében tájékoztatta a megyei igazgatókat arról, hogy nem lehet edzőmérkőzésre játékvezetőt küldeni.

Szószerint idézzük:
[13] Hangsúlyozzuk, hogy a vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít. Kérjük a sportszervezetek körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését ebben a témában, tekintettel a járványügyi helyzetre, valamint arra a tényre, hogy az ilyen jellegű mérkőzések normális körülmények között is a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak, amely most várhatóan erősödni fog.

Többen jelezték felénk, hogy hétvégén az FK 1899 Szeged – Szent Mihály mérkőzésen játékvezetők működtek közre. Igaz, hogy – információnk szerint – a megyei játékvezetői küldő vezette a mérkőzést, de a hivatalos MLSZ emblémát levetette. A közzétett fényképek tanulsága szerint az asszisztenseken sem volt embléma.

A mérkőzést megelőzően Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója ünnepélyes beszédet tartott, amelyben megemlítette, hogy a 2000-es években, valamint a 2010-es évek elején a szegedi labdarúgás sajátos helyzetben volt, hiszen az FK 1899 Szeged forradalmi lendülettel, nagy bátorsággal, de egyúttal nagy méltósággal és tisztességesen képviselte a szegedi futball hagyományait.

Mivel a megyei játékvezetők közül többen rosszérzésüket fejezték ki ezzel az új módszerrel, megkerestük a megyei igazgatóságot is kérdéseinkkel.

Amennyiben megérkezik a válasz az igazgatóságtól, úgy azt közzétesszük.

Megérkezett Nógrádi Tibor Úr válasza:

A Szent Mihály Sportegyesület és az FK 1899 Szeged múlt vasárnap zárt kapus emlékmérkőzést szervezett, a szegedi labdarúgás 121. születésnapja (1899.május 22.) és a szegedi vezérszurkoló Molnár Zsolt halálának 8. évfordulója alkalmából.

A mérkőzésen a két klub játékosain kívül a néhai Molnár Zsolt szülei, felesége, gyermekei és legjobb barátai vehettek részt. A zárt kapus esemény nem MLSZ rendezvény volt, arra játékvezető küldés nem történt. A szervezők meghívását megtiszteltetésként vettem, elérzékenyülve hajtottam fejet a szegedi labdarúgás elhunytjai és Molnár Zsolt barátom emléke előtt.

Mind a szervezők, mind résztvevők, mind az Önök által megszólított Gargya Balázs Úr betartotta a május 24-re érvényes kormányzati és MLSZ-es rendelkezéseket.

Köszönöm a szerkesztőségüknek, hogy figyelmet szenteltek ennek a magasztos futball eseménynek, és itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ezúton kívánjak a Magyar Játékvezetői Testület tagjainak a járvány utáni időszakra, eredményes, sikeres sok örömet adó munkát.


HKSW-QRES-ME10 (hírküldés)
 

Kapcsolódó cikkek

MLSZ: nem tartják be a főtitkári utasítást?
2020-05-13 19:22:29

Az MLSZ a saját szabályát sem tartja be.

Hozzászólások: