Beszámoló kicsit másképpen, hitelesebben

Botrány

2020-04-27 19:24:57

Puhl Sándor fekete mez - forrás: Labdarúgás
Forrás: Labdarúgás - Puhl Sándor fekete mez

Magyar labdarúgásban az április nem hozott változást, ennek fényében gratulálni kell az újra választott elnökségnek. Videó "parti" alapján országban a küldöttek komolysága visszatükröződött néhány esetben.  Szégyen látni, hogy élő közvetítés során sok küldött ásítozott, vakarózott vagy éppen az orrában turkált.  Mit lehet ehhez mondani? Felháborító, hogy ilyen emberek döntenek a magyar labdarúgásról, bár a párt diktarúrát  idézve jól tudtak szavazni és nyomni az igen gombot. Meg van az árra erre, biztos helyük lesz majd a válogatott meccseken..

Csányi úr elégedett az eddigi munkával és teljesítménnyel. Gratulálunk. 

Félő a játékvezetésre is átterjed ez az elégedettség, mely közel sem ilyen fényes. Megtekintve Magyar Játékvezető Bizottság beszámolóját, megállapítható, áprilisi tréfának első osztályú. Ennyi hazugságot, átverést még soha nem olvashattunk leírva.

Hiteles tényekkel alátámasztva lássuk a Berzi-Puhl-Hanacsek triumvirátus munkáját.

Kezdjük az elején a profi kerettel.

Nincs nemzetközileg elismert első vagy másod "kalapos" játékvezetőnk. Miért nincs?? Nagyon jó kiválasztás, utánpótlás nevelés és menedzselés hiszen remek szakemberek és kutyalelkű ellenőrök hozzák a kerettagságokat.

Visszakapta a Magyar Játékvezetés a Puhli diktatúrát és anarchiát. Lesz ennél lejjebb??  Gyenge a sportdiplomácia magyar játékvezetés terén,  Berzi úr annyit ér külföldön, mint a Játékvezetői Bizottság elnöke.

Hiszen tudjuk Ő az elnök, aki talán még a les szabály fogalmát sem tudja definiálni.

Messze távol, aki talán reménysugárt jelenthet nemzetközi szinten Berke Balázs. Kérdés Őt vajon Sándor úr tudja támogatni megfelelően, ahogy Őt Palotai Karcsi bácsi támogatta, vagy kiutálja Berkét, mint Kassai Viktort vagy Szabó Zsoltot?  

Puhl úr kijelentette diktatúra van, személyes döntései alapján, dőlnek el emberi sorsok, kerülnek fel és kerülnek ki játékvezetők országos keretekből, látszólag jogosan.

Fiatal embereket parkoltatnak NB III-as purgatóriumban, mert nem a kedvenc megyékből érkezetek ,  viszont 40 éves játékvezetőket emelnek fel NB II-es keretbe. Ilyen életkorban minek?

Átláthatatlan és rendszertelen keretek, melyek túl vannak ember anyaggal töltve. 25 fő játékvezető NB II-ben, ahol mérkőzéseik száma havonta egy de, van akinek egy sem. 

Keretet olvasva, megyéket tekintve nem kell professzornak lennünk, hogy megállapítsuk a tényeket. Van megye, ahonnan egy játékvezető sincs, van ahonnan három-négy.

Vajon melyik megyék???  Nézzük az NB III-at. Létszám túlzsúfolt és szakmailag felhígult. Sajnos itt is megjelent a "kedvenc" megyék jelenség, de az élet itt már rendezte a dolgokat. Olyan játékvezetők, akik kiskapun érkeztek, kiskapun távoztak, hiszen megbuktak a FIZIKAI teszteken. Elérkeztünk az amatőr játékvezetéshez.

Romokban a megyei játékvezetés, kivétel azon megyék, ahol nem PUHL Sándor "emberei" a megyei elnökök.

Van is durci érte, meg diktatórikus módszerek alkalmazása. Karakán megyei igazgatók ahol kiálltak Jb elnökeik mellett, tapasztalható, nem "húztak" rosszat. Ki ismerné jobban a megyék játékvezetését, mint azon megye vezetése-igaz Puhl Sándor hangsúlyozta Ők nem szólnak bele.   Valóban Baranya, Jász-Kun Szolnok, eszprém,  Szabolcs-Szatmár Bereg,  Komárom-Esztergom,  Somogy, Zala megyében próbáltak terrort alkalmazni, de még Berzi úr jelenléte se hatotta meg az esztelen érveléseket.

Természetesen ezen megyék válaszként a JB irodán keresztül, Gyöngyike elfelejtett e-mailokra hivatkozva kapták a diktatórikus módszereket, csatlakozva a "hű és igazságos ellenőrökhöz, akik átíratták a jelentéseket több esetben szakmára hivatkozva.

Hamár ellenőrök, akkor sok kérdés közül a legfontosabb: miért kell a megyei ellenőröknek Vecsésen vagy Telkiben minden évben kétszer vizsgázni és hallgatni Tóth Vencel felolvasását?

Miért kell a megyei ellenőröknek olyan ellenőrzést írni, mint a felsőbb osztályokban, ahol nem ellenőrök vannak, hanem megfigyelők? Önálló döntésük nincs, hiszen Puhl Sándor ossza a frankót. Minek oda öt-hat ellenőr egy mérkőzésre?

Javaslat, ezeket a kiváló volt játékvezetőket, "top" ellenőröket, küldjék tehetségeket felfedezni alacsonyabb osztályba. Videók alapján NB-I, NB II-ben felesleges a lelátón aludni.  Tehetségek felkutatása Talent nap keretein belül.

Vérlázító ami folyik a megyékkel szemben. Felépítetlen, szervezetlen és iránymutatás nélküli cirkusz, ahol olyan "szakemberek" élhetik ki kisebbségi  vágyaikat,  Puhl Sándor szavaival: "NONAMEK"  Megyei elnökök pukkadoznak a Hanacsek táblázat kivetítésén a melyet Vavika Ferenc készített titokban, mivel senki illetékes nem láthatta és olvashatta.  Milyen alapon vesz részt, mint ellenőr Talent napokon, hivatalos küldés nélkül???  Fakultatív a feladata, akkor hogy számol fel költséget???  Ezen apropó alapján bárki látogathatná a ZÁRTKÖRŰ TALENT napokat?   

Javaslat: Legyenek regionális Talent napok.

Három csoport: Nyugat-Közép-Kelet.  Csoportos foglalkozások, megyei delegáltakkal, előre jelzett napokon és helyeken. Vavika úr előadásaival, megyei instruktorok vezetésével. Egységes tanulási és fejlődési lehetőség, egyenlő feltételek.  Akadémia rendszer felesleges ilyen formátumban. Nincs megfelelő szintű munka, nincsenek 21.századi játékvezetők akik 21.századi szinten oktatnak. Nem kötelező az angol nyelv, akkor kiket nevelünk??? 

Hol vannak a régmúlt nagy FIFA  játékvezetői??? 

Uraim a fejlődést egy Vavikában, Solymosiban, Makaiban, Kurmaiban,  Kaibásban rejlik? 

Helyezzük új alapokra a rendszert és a képzést:

Átlátható felvételik (nem fű alatt bejutni, mert a barátom fia), legyen kötelező angol nyelven az oktatás, jöjjenek a fiatal már nem működő volt nemzetközi játékvezetők.

Névsorba sokan beleférnének, de tudjuk szegény alelnök urak gondban lennének, mivel ŐK már nem szolgalelkűek lennének. Fogynak a játékvezetők, kivétel egy-két megye, mert nincs jövő kép, addig nem is lesz, ameddig nem a teljesítmény lesz az alap országos szinten.

Toborzás teljesen fakultatív, Mlsz JB teljesen passzív. 

Puhl Sándor: "Nekünk mindig lesz játékvezetőnk az országos keretben !!!"  

Kérdés : Megyei játékvezetés nem tartozik az országos játékvezetéshez??  Sajnálatos de van olyan amikor újonc játékvezetők nem tudnak elsőre levizsgázni, de miért kell nekik Budapestre pótvizsgára utazni??? 

Miért nem a megyékben pótvizsgáznak?

80 %-ek nem utazik el a fővárosba. Telki és Vecsés ellenőri napok...  Jutalom falatok azon "játékvezetésben" dolgozó embereknek, akiknek ez a megélhetőségük.

Bratyi tábor!  

  1. III. – NB.I-es ellenőrök napokig mit tudnak tanulni?

Maximum két nap alatt ezen anyagokat le kell oktatni. Minden évben két alkalom hatalmas anyagi áldozattal.  Videó oktatás ugye mond valamit alelnök urak???  21.század!  

Puhl diktatúra közvetlen munkatársakkal a megyei JB elnökökkel szemben.  Kiváló játékvezető ékes bizonyítéka a rosszindulatú, egoista, pökhendi,  manipulátor vezetőnek.

Megyei vezetők között állandó feszültséget próbál generálni, hogy fenntartsa látszat hatalmát. "Kihallgatások", nyomozások, ki kivel beszél és milyen rendezvényeken vesznek részt. Szerződéseket módosított, hogy nyilatkozat stopot rendeljen el, ne derüljenek ki a sötét de valós üzelmei.

Nem kér a JB vezetők társaságából, külön vonulnak minden rendezvényen "élettársával" Hanacsek Attilával. Jó tanács: Jó lenne leszállni az Olimposzról (Vecsés), emberként  viselkedni egy megyét képviselő ELNÖKÖKKEL, akik nem óvodások, hogy a homokozóba húzkodják a hajukat.

Lehet több kommunikációval és szerényebb vezetői viselkedéssel a Megyei JB elnökök sokat lendítenének megítélésében pozitív irányban?? Sok JB elnök nem megvehető alamizsna ellenőrzésekkel.  

Sajnos Puhl szindróma nem új keletű jelenség, hiszen évek óta apátiában van, vezetése alatt a Magyar Játékvezetés.

Nagy Miklós regnálása alatt pont, Puhl Sándor volt az, aki állandóan osztotta és Ő akarta megmondani a tutit.. 

Sikerült. 

Mielőtt még valaki arra gyanakszik, hogy harag vagy utálat vezérel megfogalmazásban, nagyot téved.

Kiváló játékvezető volt Sándor, laza és szerethető, aki mára egy magányos üldözési mániában szenvedő beteg ember lett.

Rosszindulatú, jobb és bal WC előtt álldogáló okj-s vezető, aki nem tudja, hogy többet árt, mint használ a Magyar Játékvezetésnek.

Javaslom Sándor tartson önvizsgálatot, változtasson viselkedésén és végre legyen JÓ INDULATÚ EMBER és EGY KICSIT JOBB VEZETŐ, de jobb lenne hacsak ember maradna.


 

Hozzászólások: