Vár állott, most kőhalom - I. rész

Botrány

2020-02-09 18:56:54
Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Nagyon sok internetes oldal olvasása arra késztetett, hogy leírjam Puhl Sándor és rezsimjének ámokfutását a magyar játékvezetésben. 

Névvel vagy név nélkül?? 

Szerintem totál lényegtelen, hiszen az  MlSZ JB.  hivatalos levelezése is kimerül a névtelenségben.  Mindenki nyugodt lenne, hacsak ennyibe kimerülne, de Gaál kisasszony hibaáradata. Azonban már a  viselkedése is arcpirító, de ezt teheti a besúgók szabadkártyájával - hiszen mi Sanyink ezt várja Tőle.

Gyöngyi néhány fontos feladata: nemzetközi felkészülési mérkőzésekre nincs játékvezető küldés, edzőtáborok rossz szervezése, kollégák ellenőrzéseinek kibeszélése.  Játékvezetői bizottsági elnökök figyelése álnéven a facebookon.   A lementett fotókat a kisasszony elküldi a megyei igazgatóknak, MLSZ felső vezetőinek. Ilyet még a vágneri rendszerben sem mertek megtenni. Igaz ez a nő, akkori rendszert szolgálta ki. Mérkőzések után kollégáiról jelentett…

Hova süllyed még a hivatalos játékvezetői iroda?  

Szépek a bútorok, de személyt kell cserélni, aki hiteles, nem pedig álszent.   Reméljük ellenőrként Gyöngyike már nem lesz annyira kártékony.   

Szereptévesztés - ki van kiért???


MLSZ JB.  összetétele elég időtmúlt és szakmailag vékony, hiszen irányítható és pénzsovár önérdeket képviselő – Sándor szerint NONAME emberek. - személyekből van összeállítva. Nézzük csak végig a neveket.. A régmúlt 70-80-as évek emberei...

Jutalmazásuk, rengetek ellenőrzés a semmire, hiszen az ellenőrzéseket  és osztályzatokat alelnökök  "szabják". 

Vajon minek ennyi ellenőr profi (5-6) mérkőzésre, mikor a felvételek alapján ellenőriznek  jó és hű katonák??? Szuper ellenőr milyen státusz?? Kit ellenőriz és miért?? Két alelnök törvényes jutalmazása??? 

Hogy lehet olyan, hogy Puhl Sándor és Hanacsek Attila személyi kifizetését kizárólag Berzi Sándor hagyhatja jóvá. Senki nem tudja, hogy a két "ember" havi hány milliót visz haza.

Sándor ez a bútorboltban is így ment? Feláraztunk, majd leáraztunk? Puhl király mottója:  vedd körül magad butább és szolgalelkű emberekkel és Te lehetsz a király”...

Bejött, de ébred az erő vidéken, már nem tudod sakkban tartani az egészséges és értelmes vezetőket, ezt bizonyítja az is, hogy bátra ki merték tölteni a felmérést az elnökök. Nem rettenek meg a puhli név hallatán!

Tudod jön megint egy telefon, Te hajbókolva, igazságot elferdítve visszahelyezed a nagy ember emberét a megfelelő keretbe. Tudnád még hány ilyen hátterű igaz vezető van a megyéknél, de már nem tolerálják a "hülyeséged". Nehéz lesz megmagyarázni, a megmagyarázhatatlant.  Beteg vagy Sándor, távozz emelt fővel-mint megszégyenülve.


Edzőtáborok szervezése és megtartása nélkületek Törökországban

Mi értelme és haszna van ezeknek a török nyaralásoknak, hiszen az eddigi fordulókban bizonyíték, hogy semmit sem ért. Hiba - hiba hátán, igaz a profi keret fele alkalmatlan így is a bajnokságban.

Ők a te embereid, Te választásod és haveri körödé.  

Olyan felkészültek, mint Te amilyen voltál Tatán a fizikai felmérésen. Emlékszel? Ott futottunk egymás mellett, ja nem, mert Te mire mi mentünk Te már végeztél....

Adod az ártatlant "nagy emberek" előtt, hogy jó lesz a VAR-közben meg a legnagyobb ellenzője vagy, mert a sok "pincsi" alapvonali csókos játékvezetővel most mi lesz?? Nagy részük vonalakon belül alkalmatlan - tudod, hiszen látod, ha látod. Emlékezzünk vissza csak Gyöngyi alapvonali működésére. A kollégák a headseten keresztül csak a károgó továbbot hallották, akkor is, amikor büntetőt kellett volna adni.  Te azonban ezeket az eseteket mindig eltitkoldat, azok soha nem kerültek be a továbbképzési anyagokban. 

Európában már nincs sehol alapvonali játékvezetés, miért nem tanulsz??

Fejétől büdösödik a hal...

Ennek ellenére kiváló játákvezető voltál,k ár volt mint vezető lerombolni az akkori PUHLI  mítoszt.  

Magyarországi edzőtáborok már nem  "jó"bulik, hanem fagyos és remegős besúgók által vezetett "kuplerájok"  ... 

Szakmát olyan emberek oktatják, akik még ötven mérkőzést sem aktívkodtak az NB-I-ben, de azt is a múlt században...

Arcpirító és szégyenteljes - TE embereid...  Miért kell a játékvezetőket "hülyíteni"??

Miért kell életekkel szórakozni, miért nem vagy egyenes?? 

Játékvezetői keretek teljesen fel vannak töltve, miért kell felhívni még fiatalokat, akiknek esélye nincs felkerülésre??

Értem kell a szobaszám, törvényes lenyúláshoz.

Vajon amikor Te voltál aktív játékvezető hogyan viselted volna?

Tudom hiszen többször hallottalak Tatán.

Hol van az a vagány Puhl? 

Na ezért kell menned, szépen vissza Emődre. Alkalmatlan vagy és ami a legrosszabb rosszindulatú.   

Nem lennél ilyen, akkor most Kassai Viktor nem orosz játékvezetőket gardírozna és teszi  a magyarok elé, hanem minket segítene.

Ne kezd el a pénzt emlegetni, ne kezd el fényezni magad – kisbetűvel - csak menj el, még maradt büszkeséggel.

Kassai mögé szépen felsorakozott volna létszámban a magyar amatőr játékvezetés is, hiszen Ő egy EMBER, aki emberként gondolkodik. Olyan ember, akinek gerince van, de te ezt a szót maximum a hentes üzletből ismerheted.

A játékosok, vezetők és reméljük az MLSZ vezetői sem eszik már meg a dumádat!  Egyértelmű a válasz:

Változás kell! A változást Szabó Zsoltban látná a többség - jogosan.

Talentum, ikon és remek vezető, aki nem fél népszerűtlent "húzni" játékvezetésünk érdekében.

Ne feledjük intelligens és nemzetközi játékvezetés berkeiben nagyon elfogadott volt játékvezető, aki a VAR igazi "tudora".  Talán nem veszítjük el és nem lesz a "máltai főnök".. 

Tudom most félsz és zavarodban poénkodsz, vagy alszol valahol mérkőzésen, mint szuper ellenőr, de hidd el a Magyar Játékvezetés változásért kiállt.

Nézd a Attilád által kreált táblázatot és belátod lenulláztál minket nemzetközi szinten. 

Ti mondtátok: számok kemény dolgok...

 

 

Folytatjuk!


 

Hozzászólások: