Fradi győzelemmel indult a fociév

OTP Liga

2020-01-26 01:22:00

Ferencváros - zászló - forrás: csakfoci.hu
Forrás: csakfoci.hu - Ferencváros - zászló

Megerősítette harmadik helyét a Mezőkövesd, négygólos vereséggel kezdte a szezont a Paks. A MOL Fehérvár FC és a Honvéd nem bírt egymással az OTP bank Liga 17. fordulójában.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencvárosi TC–Paksi FC 4–0 (2–0)
Groupama Aréna, v.: Iványi
gólszerző: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.)
sárga lap: Sigér (19.), illetve Lenzsér (53.), Kecskés (57.), Poór (61.), Szabó J. (62.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic – Haratin, Sigér (Vécsei, 77.) – Zubkov (Varga R., 70.), Isael, Nguen (Lodico, 70.) – Boli
Paks: Rácz – Kulcsár D., Lenzsér (Szélpál, 83.), Gévay, Poór, Szabó J. – Balogh B., Kecskés (Szakály D., 60.), Bertus – Könyves (Szendrei, 73.), Böde

A Paks megerősített, ötvédős felállással kezdett ugyan, ám a hazaiak a harmadik perc felénél már a második helyzetüket dolgozták ki, és Isaellel ellentétben Zubkov nem hibázott. A folytatásban szinte kizárólag a Ferencváros birtokolta a labdát, de játékosai a közepes tempó mellett megelégedtek a labdatartással, a kaput nem veszélyeztették. A ritka paksi akciók legtöbbje már a félpálya környékén elhalt, Dibusznak csupán néhány rutinfeladatot kellett megoldania. A szünet előtt Boli góljával megduplázta előnyét a házigazda.

Az 51. percben Isael beadásnak szánt szabadrúgása kötött ki Rácz kapujában, majd tíz perc alatt négy paksi sárgult be, Zubkov pedig a 65. percben látványos akció lezárásaként a második gólját is megszerezte. A hátralévő időben kijött a szorításból a Paks, ám nem tudott veszélyes akciókat vezetni, a hazai helyzetek pedig kimaradtak.

A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata immár 14 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig már 45 találkozóján nem talált legyőzőre. A Tolna megyeiekkel szemben a fővárosiak négy mérkőzés óta tartó nyerő szériában vannak, a gólkülönbség pedig 14-0 a javukra.

Kaposvári Rákóczi FC–Puskás Akadémia FC 1–1 (1–1)
Kaposvár, , v.: Erdős
gólszerzők: Nagy R. (20.), illetve Golgol (14.)
kiállítva: Van Nieff (69.)
sárga lap: Tarasovs (68.), illetve Van Nieff (36., 69.), Spandler (87.)

Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Vachtler, Tarasovs, Hegedűs D., Fodor M. – Jakimiv (Nagy K., 87.), Nagy J. – Csiki (Zsiga, 89.), Szakály A. (Beliczky, 87.), Nagy R. – Balázs Zs.
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Spandler, Deutsch – Van Nieff - Plsek (Slagveer, 66.), Favorov – Golgol – Gyurcsó (Sós B., 89.), Vanecek (Urblík, 72.)

Mindkét gárda előtt adódott egy-egy nagy gólszerzési lehetőség, de a hazaiaknál Nagy ziccerben az oldalhálóba lőtt, míg a túloldalon Pogacsics hatalmas védést mutatott be. Így sem kellett várni sokat az első találatra, a többet támadó vendégek a szudáni születésű ausztrál Golgol első élvonalbeli találatával a 14. percben megszerezték a vezetést. A Kaposvár azonban gyorsan egyenlített, ennek hatására lendületbe jött, de ez nem tartott sokáig.

A fordulást követően mezőnyfölényben futballozott a Puskás Akadémia, a hazaiak apró szabálytalanságokkal tördelték riválisuk játékát. A játékrész közepén Van Nieff kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a vendégek, így megfordult a játék képe, a felcsútiak azonban így is egy ponttal távoztak.

MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd FC 0–0 
MOL Aréna Sóstó, v.: Berke
sárga lap: Ikenne King (33.), Lanzafame (86.)
kiállítva: Aliji (91.)
    
Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek – Nego (Houri a szünetben), Kovács I., Petrjak (Milanov 59.) – Futács (Hodzic 75.)
Honvéd: Tujvel – Ikenne King (Uzoma 73.), Batik, Kamber, Lovric, Aliji – Banó-Szabó, Kesztyűs, Hidi – Lanzafame, Moutari (George 72.)
    
A Honvéd kezdte veszélyesebben a találkozót, különösen Amadou Moutari volt elemében, aki előbb kapufára belsőzött, majd távolról is veszélyes lövéssel jelentkezett. Húsz perc után átvette a kezdeményezést a Fehérvár, amely Loic Nego közeli perdítésénél, majd Ivan Petrjak és Visar Musliu fejesénél is közel járt a gólhoz.

A fordulást követően Kovács István ziccerét rúgta ki Tomas Tujvel, majd Futács Márkó szerzett gólt lesről. A második félidő nagy részében a hazaiak próbálkoztak többet, a vendégek jobbára csak védekeztek, amikor pedig eljutottak a fehérvári kapu elé, akkor Banó-Szabó Bence lőtt tiszta helyzetből a kapufa élére. A Honvéd végül tíz emberrel fejezte be a meccset, mert Naser Alijit utánrúgásért kiállította a játékvezető.

Zalaegerszegi TE FC–Diósgyőri VTK 1–3 (0–0)
Zalaegerszeg, v.: Karakó
gólszerzők: Bobál G. (47., 11-esből), illetve Brkovic (53.), Polgár (61.), Hasani (93.)
sárga lap: Bedi (60.), Mitrovic (63.), Babati (91.)

Zalaegerszegi TE FC: Demjén – Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi – Stieber, Mitrovic (McWoods, 76.), Kocsis G.,  Radó (Babati, 65.) – Ikoba, Bobál G. (Katelarisz, 62.)
DVTK: Danilovic – Sesztakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. – Márkvárt, Vági – Hasani, Rui Pedro (Cortes, 81.), Kiss T. (Egerszegi, 88.) – Ivanovszki (Tabakovic, 76.)

A DVTK hatalmas lendülettel kezdett, már az első percben óriási helyzetet hagyott ki, és a folytatásban is többször veszélyeztette Demjén kapuját. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a szünetig nem született gól.

A fordulást követően viszont rövid időn belül mindkét csapat betalált: előbb a hazaiak egy büntetőből, majd a vendégek egy jobboldali szögletet követően. A Diósgyőr az egyenlítés után lendületben maradt, és egy remek szabadrúgás-variáció végén a vezetést is sikerült megszereznie. A vendégek a hátralévő időben eredményesen őrizték előnyüket, sőt többször ők veszélyeztettek, és az utolsó pillanatokban – Hasani révén – megadták a kegyelemdöfést is ellenfelüknek.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1–0 (1–0)
Mezőkövesd, v: Solymosi
gólszerző: Neszterov (18.)
kiállítva: Simovic (45.)
sárga lap: Karnyicki (81.), illetve Karaszjuk (27.), Simovic (32., 45.), Hej (42.), Protic (53.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Guzmics, Neszterov, Vadnai – Cseri, Berecz, Karnyicki, Besirovic (Meszhi, 89.) – Zivzivadze (Takács, 83.), Nagy D. (Pekár, 74.)
Kisvárda: Dombó – Hej, Beriosz, Rubus, Protic – Karaszjuk (Bumba, 41.), Simovic, Obradovic – Cukalasz (Melnyik, 71.) – Kovácsréti (Viana, 66.), Grozav

Már az első félidőben is egyértelmű fölényben futballoztak a hazaiak, és viszonylag hamar megszerezték a vezetést. A vendégeknek meggyűlt a bajuk a mezőkövesdi akciók hatástalanításával, kapura lövéssel mindössze egyszer próbálkoztak, ráadásul közvetlenül a szünet előtt emberhátrányba is kerültek.

Fordulás után változtatott a játékán a Kisvárda, ennek pedig az lett az eredménye, hogy kiegyenlítettebbé vált a küzdelem. A hazaiak a létszámfölényük ellenére nem tudták növelni előnyüket, sőt egyszer-egyszer a vendégek voltak veszélyesebbek. Az eredmény azonban nem változott, a sikerrel a Mezőkövesd megerősítette harmadik helyét a tabellán.

Debreceni VSC–Újpest FC 4–0 (0–0)
Debrecen, v: Farkas Á.
gólszerző: Szécsi (49., 53.), Bódi (68., 11-esből), Adeniji (73.)     
sárga lap: Kusnyír (33.), Szécsi (51.), Csősz (91.), illetve Szakály P. (7.), Burekovic (34.)     kiállítva: Bacsa (67.)

DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Haris (Csősz, 84.) – Bódi, Kusnyír (Baráth, 82.), Varga K. – Adeniji, Szécsi
Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Onovo (Bacsa, 62.), Szakály P. (Csongvai, 62.) – Nwobodo, Zsótér, Simon K. (Bjarnasson, 62.) – Novothny

A Debrecen az első perctől irányította a mérkőzést, a hazaiak már az Újpest tizenhatosánál letámadták ellenfelüket. Az idő múltával aztán alábbhagyott a hazaiak lendülete. Komolyabb helyzet nélkül, többnyire mezőnyjátékkal telt el az első játékrész.

A második félidő elején hamar kétgólos előnyre tett szert a DVSC. Szécsi előbb Adeniji, nem sokkal később pedig Varga Kevin önzetlen átadását követően talált be az Újpest kapujába. A félidő közepén büntetőből tovább növelte előnyét a Debrecen, sőt az emberhátrányba került, teljesen széteső vendégcsapat egy hatalmas védelmi hiba után újabb gólt kapott. A hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a nagyon gyenge napot kifogó Újpest ellen.  


 

Hozzászólások: