Három hónap alatt válaszolt Vági! Bár most legalább válaszolt!

Botrány

2020-01-01 16:20:12

Vági Márton - forrás: MLSZ.hu
Forrás: MLSZ.hu - Vági Márton

2018. július 24. napján, december 13. napján és 2019. szeptemberében is közérdekű adatigényléssel fordultunk dr. Vági Mártonhoz.

Az első két levelünkben a következőket kértük:

  •  MLSZ JB. által a 2018/2019. őszi szezonra elfogadott országos kereteket
  • 2017. január 1. napjától Puhl Sándor és Hanacsek Attila mely mérkőzésen vett részt „kontroll ellenőrzés” megnevezéssel. (NB. I-es, NB. II-es és NB. III-as mérkőzések vonatkozásában)
  • 2017. január 1. napjától mely NB. I-es mérkőzésen ki működött közre asszisztens ellenőrként.
  • Vavika Ferenc 2018. november 1. – 2018. december 10. napja között hány alkalommal és hol volt MLSZ JB. nevében kirendelve mérkőzés ellenőrzés, Talent ellenőrzésen és egyéb MLSZ rendezvényen.

Sajnos a feltett kérdésekre válasz nem érkezett!

 

2019. szeptember 9-én alapszabály értelmezésben kértük a Főtitkár úr segítségét:

"A Magyar Labdarúgó Szövetség Közgyűlése által 2019. májusában elfogadott Alapszabály 34. § (3) második bekezdése arról rendelkezik, hogy az Alapszabály „ 48.§ (3) b) i) pont szerinti bizottságok határozatainak eredeti, hitelesített példányát a Központi Hivatal tárolja, azokat az MLSZ Központi Hivatalos Értesítőjében kell közzétenni, és a határozatok tárában kell nyilvántartani.”

A 48. § (3) b) pontja szerinti bizottságok közé tartozik a Játékvezetői Bizottság is.

A fentiekre figyelemmel szíveskedjen megküldeni számomra, hogy az elmúlt öt év bizottsági határozatait mely Hivatalos Értesítőben tették közzé, hiszen az az MLSZ által közzétett értesítőkben (dokumentumtar.mlsz.hu) oldalon nem találhatóak."

Több, mint három hónap után válaszolt dr. Vági Márton, igaz nem a kérdésre, hanem megküldte a bizottsági határozatokat oly módon, hogy minden nevet kitartak belöle.

Sajnos a Főtitkár Úrat megint átvágták, hiszen a bizottsági határozatokat a szövetségi weboldalon kellene közzétenni - nevekkel - hasonlóan, ahogy az elnökségi, fegyelmi és versenybizottsági döntések is fent vannak.

Gondoljunk bele, hogy eltiltották XY-t XY mérkőzéstől? Úgye nevetséges lenne.

 

Szerkesztőségünk adatvédelemmel foglalkozó jogászok bevonásával vizsgálja azt, hogy milyen további lépéseket lehet tenni a játékvezetők jogainak érvényesítésére.

 

 


Kapcsolódó dokumentum:

- A dokumentum PDF forumátumban tölthető le.


Hozzászólások: