Berzi Sándor köszönő levele!

Botrány

2019-12-31 16:03:12

Berzi - Bozóky - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Berzi - Bozóky

Vélhetően hanyagság miatt a karácsonyi köszöntő mellett az újévi jókívánságokat is elfelejtette kiküldeni az MLSZ JB.

 Mi azonban elcsíptük Berzi Sándor köszönő levelét, amit a megyei JB. elnököknek szeretett volna elküldeni:

 

Tisztelt Elnök Úr, kedves sportbarátom!

Hosszú és tartalmas éven vagyunk túl, ami a 2019. évet illeti.

Alelnök Urak és a stábjuk soha ennyi pénzt nem költöttek még rendezvényekre, szállásra és utazási költségre. Mindketten az MLSZ pénzén járták az országot, laktak a vecsési hotelben. Soha nem laktak játékvezetőink ilyen luxus körülmények között Törökországban.

Igaz idén sem tudhatta meg senki, hogy valójában hol voltak ellenőrizni és azt sem, hogy mit láttak az adott mérkőzésen, mert még jelentést sem kellett írniuk.

Soha nem rendezett az MLSZ JB. ennyi felesleges vecsési programot, amire a megyék vezetőit, ellenőreit fel kellett utaztatni saját költségükön.

2019 év fordulópont volt szakmailag is. Ennyire szakmaiság nélküli évet sajnos régen zártunk. A megyékhez még idén sem sikerült eljuttatni oktatási anyagokat, nem működik még mindig az online oktatási és vizsgarendszerünk.

Folyamatosan szívtájuk a megyéket a felesleges adatszolgáltatásokkal, táblázatokkal. Ha végre úgy működne az IFA rendszer, mint ahogy kellene, akkor egyetlen egy email váltás nem lenne a megyék között. Hiszen minden adat rendelkezésünkre áll a rendszerben, csak éppen nem tudunk hozzáférni.

Sajnálom és elnézést kérek a megyei fiataloktól az MLSZ JB. szánalmas akadémiája miatt. Az akadémia szó tényleg méltatlan, inkább cirkusznak kellene nevezni, ahol van két hű prondmesterünk.

50 éve a magyar labdarúgásban dolgozó emberként nehezen értem azt meg, hogy mit akarnak az amatőrök, a megyék. MLSZ alelnökként, JB elnökként nem is szembesülök ezekkel a problémákkal. Sajnos kollégáim nem tájékoztatnak arról, hogy milyen gondok vannak nálatok. Alig vagytok és akik vannak azoknak is lassan elmegyek a kedve az egésztől. Változtatni kellene? De kivel?

Sándornak megígértem, hogy amig én pozícióban vagyok, addig ő lesz a játékvezetés első számú királya! Én még csak hetven múltam! Van előttem még vagy 20-25 jó év vezetőként az MLSZ-ben.

Hogy addig mi lesz a magyar játékvezetéssel? Azt én nem tudom megmondani. Egy biztos a fiatal, nyelveket beszélő, jó gondolkodású kollégákat elüldöztük. Volt, akit Ausztráliág és volt, akit Oroszországig! Jól felépítették a kicsinálásukat, jobban nem is csinálhatta volna a két alelnököm.

Sokan mondjátok, hogy fiatalítani kellene? Ugye csak vicceltek! Nem engedhetjük meg, hogy a fiatalok gondolkodjanak és előrébb vigyék a magyar focit, játékvezetést! Ezért vettük magunkat körül a JB-n belül is öregekkel. Köszönöm az ő kitartásukat, hiszen csak velük tudjuk elérni ezt a diktatúrát.

 

Hogy mi lesz a megyékkel és veletek? Hát semmi! Ti dolgozzatok csak tovább 2020-ban is!

 

Boldog új évet és kívánom, hogy a magyar játékvezetés 2020-ban se változzon, hiszen nekünk nem ez az érdekünk.

 

Üdvözlettel:

 

Berzi Sándor

kitüntetett JB. elnök

MLSZ elnökségi tag

MLSZ alelnök

nemzetközi ellenőr

nemzetközi igazgató

JB elnök.

stb.

 

 

 [Természesetesen a fenti levelé fikció, de valóságtartalmával nehéz vitatkozni]


 

Hozzászólások: