Veizer Roland (Nagyvárad, 1979. június 11.) magyar nemzetközi labdarúgó-játékvezető. 1990-ben költözött családjával Magyarországra, jelenleg Debrecenben lakik.

Jellemzés:

Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, fizikai felkészültsége biztosította, hogy esemény közelből hozzon döntést. Az első perctől az utolsó percig (hosszabbításban is) maximális figyelemmel ügyel a szabályszerűségre. Szabályszerűen bünteti a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást.

Hazai játékvezetési karrier:

A játékvezetői vizsgát letéve megyéjében különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Hajdú-Bihar megyei és országos ellenőreinek és sportvezetőinek javaslatára került 2005-ben az országos keretbe, NB. II-es játékvezetőnek. 2007-ben debütálhatott a legmagasabb szintű labdarúgó bajnokságban, a Tatabánya-Nyíregyháza (0:1) az NB. I-es bajnoki mérkőzésen. A Ligakupában is rendszeresen foglalkoztatott sportember. 2008-tól a futsal (4+1) kispályás labdarúgás egyik élvonalbeli játékvezetője.

Nemzetközi játékvezetési karrier:

2007-ben a Málta-Bosznia Hercegovina U21-es Európa Bajnoki selejtező mérkőzésen Sápi Csaba FIFA játékvezető tartalék játékvezetőjeként közreműködött.
Forrás: wikipédia