Bognár István

 • Kép forrás: mlsz.hu

  Bognár István 11 cikk

  • wikipedia
  • MLSZ adatbank

  Született Békéscsaba 1948-07-20
  Vármegye/szerv Borsod-Abaúj-Zemplén / Borsod-Abaúj-Zemplén M. Ig. (2019-01-01)
  Jv. vizsga 1970


  

  Túl a vecsési NB. III-as napokon

  MLSz székház - forrás: fft.hu Forrás: fft.hu - MLSz székház.

  Kései értesítés ellenére megtartották a vecsési partyt az NB. III-as játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök részvételével.

  Amikor az emberség és értelem felülkerekedik a játékvezetés szeretetén. Ennek fényében 10 év után sem sikerült Dr. Jakab Gézának a feljebb osztályban való kerülése  (több, mint 100 NB. III-as mérkőzés után), így tisztelettudóan kihátrált a Showból..  

  Elgondolkodtató minden értelemben, akkor miért hitegették, babusgatták, ha még az esélyt sem kapta meg.  Géza van élet a bohózat után, fel a fejjel.

  Annak fényében szánalmas, mivel a felkerülők listáján (NB. I.I) több olyan játékvezető található akik egy és másfél éves "szakmai" karriert futottak.  Nem megbántva ezen kollégákat, de akad közöttük bőven, akiknek NB-III-as ellenőri jelentését több esetben kozmetikázni kellett.  (Természetesen Kurmai Zoli bácsi, Vavika Feri bácsika tudja, de nem mondta-hallgatnak).

  Megint jól dolgozó megyék, hálás elnökei (szuper ellenőrzések és szimpátia alapján, tudjuk mennyire szakmai),  emberei kapták a legtöbb kvótát,  statisztika nem hazudik évek óta.

  Vajon ha megversenyeztetnék a keret játékvezetőt fizikálisan, szellemileg érdekek nélkül mit mutatna a statisztikai eredmény??  Értelmes elnökök már elintézik egy kézlegyintéssel, ilyen kis stílű, szánalmas bosszúkat. Hány jó játékvezetőt veszít még így a magyar játékvezetés???

  Ellenőri keretben feltűntek új arcok, akik a jól megérdemelt szakmai elismerésben részesülve, feljebb lépve NB-III-as íródeákok lettek, reméljük jó gyomorral rendelkeznek, hiszen a sok javítás amire "kérni" fogják őket, gyomorfekélyt okozhat és hányingert.  Statisztika szerint ebben az esetben is látszik a "jutalmazás" ténye, bólogatásokért.  

  Megalakult a 70 +-os  megfigyelő rendszer, tehetségeket keresve,  Stamler, Hazafi, Ádám, Szekeres, Bognár  nevekkel fémjelezve.  Így kell hivatalosan a Puhl szeretet szolgálat alkalmazásában maradni.  Van miért hálálkodni Nekik Sándor!!!!! 

  Talent napok értékelése és színes táblázatban való megjelenítése, elég bicskanyitogató,  főleg olyan "ellenőrök" tollából, akik még beszélni sem tudnak, hitelesen.  Vajon a három megye (Nógrád, Somogy, Jász-Kun Szolnok), miért ilyen gyenge??? 

  Jól értesülve, mindenhol a Ti kiválasztott embereitek végzik a Talent-program vezetését.  Ennek fényében értékeltétek munkátokat.  Lehet, hogy Vavika (utazó) Ferit és társait ideje lenne elfelejteni? 

  Vajon mikor jön a "szakma" ?? 

  Erős, Szabó, Gyarmati, Arany, Juhos, sorolhatnám még a sok hiteles és nem lekenyerezhető volt JÁTÉKVEZETŐKET. . .  Talán ezen emberi értékek megtalálnák a megfelelő utat a magyar játékvezetés számára, akár veletek, de jobb lenne nélkületek.  

  Akad azért pozitívum, hiszen végre nem emlegettétek oldalunkat, negatív katarzis formájában, holott mindig minden írásunk hiteles és előre mutató volt, lesz, lenni fog.

   

  Hozzászólások