Hajdó Attila

 • Kép forrás:

  Hajdó Attila 8 cikk

  • wikipedia

  Született GYÕR 1963-01-30
  Vármegye/szerv Szabolcs-Szatmár-Bereg / Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság


  

  Sztrájkra készen a bírók

  MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei labdarúgó-szövetség elnöksége Hajdó Attilát nevezte ki a helyi játékvezetői bizottság elnökévé, és meglehet, ezzel a döntésével hosszan tartó háborúba kezdett a játékvezetői tagság soraiban helyet foglalókkal.

  A helyi szövetség elnöksége a poszt megüresedése után ugyanis lehetőséget adott a bíróknak a jelölésre. Az ítészek többsége - ötvenhatan - Veres Lászlóra adta voksát, míg a másik jelölt, Hajdó Attila huszonöt szavazatot kapott. A megyei labdarúgó-szövetség elnöksége azonban figyelmen kívül hagyta a testület álláspontját, és saját hatáskörben végül Hajdót nevezte ki a megyei játékvezetői bizottság vezetőjének.

   

  Mint azt Veres László, az NB-s játékvezetői keret tagja, a választáson kétharmados többséget szerző jelölt lapunknak elmondta: az ebben a formában demokratikusnak cseppet sem nevezhető folyamat teljes egészében megkerülhető lett volna, hiszen az elnökség (az alapszabály értelmében) a bírók megkérdezése nélkül is kinevezhette volna aJB vezetőjét. A megyében működő játékvezetők tekintélyes része - egészen pontosan negyvenkét bíró a százötből - ezek után úgy döntött, a hét végén nem fújja majd a sípot, azaz sztrájkol. Mondván, ha a megyei szövetség így, ők akkor pedig úgy...

   

  Hozzászólások