dr. Gavalla-Kulcsár Judit



Gaál Gyöngyi NB. II-ben búcsúzik

Gaál Gyöngyi - fekete mez - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Gaál Gyöngyi - fekete mez.

Eldőlt, hogy Gaál Gyöngyi vezeti vasárnap az NB. II-ben a Vasas FC - Budafok bajnoki mérkőzést, amely egyben a játékvezető búcsú meccse is lesz vélhetően.

Vasas FC - Budafoki MTE

MLSZ kód: 1345789
Forduló: 21. forduló
Dátum: 2018-12-16 - 17:00:00
Jegyzőkönyv: Jegyzőkönyv, összeállítás, statisztika
Játékvezető: Gaál Gyöngyi
Asszisztens 1: dr. Makkosné Petz Brigitta
Asszisztens 2: dr. Gavalla-Kulcsár Judit
Tartalék jv.: Takács János

 

Hónapokkal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy Gaál Gyöngyi működő országos kerettagként egyedülálló kivételezés eredményeképpen már játékvezetői ellenőrként is működik. Mindez azért, hogy tavasztól nemzetközi ellenőr lehessen. Volt olyan nap, hogy 4 órával az NB. III-as vezetése előtt még mérkőzést ellenőrzött.

Most azonban eljött a búcsú ideje. Sajnos Gyöngyi a csúcson több súlyos bakit követett el és azóta a pályafutása lefelé íve. Évek óta "futottak még" kategóriában van idehaza is, bár az alapvonali keretet gyakorlatilag miatta tartották fenn.

 

Emlékezhetünk arra, hogy ő volt az első női játékvezető, aki NB. I-es mérkőzést vezetett. Sajnos nem sok mérkőzés vezetés jutott neki.

 

Játékvezetésből 1995-ben Veszprémben a Veszprém M gyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága előtt vizsgázott. Németországi tanulmányai alatt, a német női labdarúgásban vezethetett mérkőzéseket. Hazatérése után 1998-tól a BLSZ foglalkoztatta. A BLSZ JB javaslatára NB III-as, egyben országos utánpótlás bíró. Az MLSZ JB minősítésével 2001-től NB II-es, egyben a női bírói kar tagja. Több korosztályos férfi mérkőzés vezetése után 2007-ben Szombathelyen, a helyi futball 1919 óta íródó történelmében először, az NB II -ben szereplő Szombathelyi Haladás tétmérkőzésén dirigált!



A 2006-os U20-as női labdarúgó-világbajnokságon, valamint a 2008-as U20-as női labdarúgó-világbajnokságon a FIFA JB bíróként foglalkoztatta.

A 2010-es U17-es női labdarúgó-világbajnokságon a FIFA JB játékvezetőként foglalkoztatta. Első feladata a nyitómérkőzés koordinálása volt. A nyitómérkőzésekkel kapcsolatban Sir Stanley Rous véleménye: Már az a játékvezető is megtisztelve érezheti magát, aki a nagy világverseny első mérkőzését dirigálhatja. Egy nagy színjáték prológusaként irányt szabhat a többi kollégájának.



A 2007-es női labdarúgó-világbajnokságon, a 2011-es női labdarúgó-világbajnokságon a FIFA JB játékvezetői szolgálatra alkalmazta. 2011-ben az Ausztrália női labdarúgó-válogatott–Egyenlítői-guineai női labdarúgó-válogatott találkozón súlyos szakmai hibát vétett (nem ítélt büntetőrúgást egy nyilvánvaló kezezésért). Selejtező mérkőzéseket az UEFA zónában irányított. Világbajnokságon vezetett mérkőzéseinek száma: 5. Öt mérkőzést rajta kívül, kettő világbajnokságon való részvétellel kettő játékvezető (Jenny Palmqvist, Bibiana Steinhaus).

 

Gaál az elmúlt időszakban a magyar játékvezetőknek inkább a negatív arcát mutatta meg. Ő az MLSZ JB. irodavezetője, ahol olyan információkhoz jutott sokszor, amelyhez működő játékvezetőként nem szabadna. Elsőként tudott magának nemzetközi küldéseket intézni mások rovására. Élettársa karrierjét is biztosan tudta irányítani a háttérből.

 

Vasárnap a Vasas-Budfok mérkőzéssel lezárul egy korszak Gaál életében, amely sokszor ellentmondásos volt, de az biztos, hogy bármilyen ember is Gaál a korábbi sikereit és bakijait már senki nem tudja elvenni.

 

Köszönjük Gyöngyi azt a sok dolgot, amelyet a magyar játékvezetésért tettél..

 

 

Hozzászólások