Bornemissza Norbert



Békés: csoportmásodikak

Békés megye (2017) - forrás: bmextra.hu Forrás: bmextra.hu - Békés megye (2017).

Pécsett szombaton reggel vette kezdetét a XIII. Országos Sípmester Fesztivál, melynek keretében hagyományosan a megyék játékvezetőiből álló labdarúgó-válogatottak csapnak össze. A torna első napján a csoportmérkőzéseket vívják a csapatok, a legjobb nyolc vasárnap a negyeddöntőben folytathatja, a többi résztvevőre pedig az addigi szereplésének megfelelően alsóházi helyosztó vár a 9–12., a 13–16., valamint a 17–20. helyért.

 

 

Békés legjobbjai a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok parkettjén játsszák csoportmérkőzéseiket a nap során, az ellenfelek sorrendben Zala, Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és a házigazda Baranya együttese lesz. Az Iványi Zoltán és Benyovszki Zoltán által felkészített alakulat tavaly a szombathelyi döntőben maradt alul a vasiakkal szemben és most is jó kilátásokkal pályázik a nyolc közé jutásra, noha a lebonyolítás sokat változott azzal, hogy a kézilabda kapukat 5×2 méteresre cserélték. A mieink előzetes kerete az utolsó pillanatokban egy helyen módosult: a vírusfertőzést kapó Bálint Attila helyére a tapasztalt Viczián Mátyás került.

 


A zalaiak elleni bemutatkozás sikerrel zárult: Hanyecz Bence, Szelezsán és Lovas találataival magabiztos győzelmet arattak a viharsarkiak. Ezt megelőzően a házigazdák is iskoláztak, az előzetes várakozásnak megfelelően vélhetően ők jelentik majd a legkomolyabb kihívást.

 

Az ebéd utáni folytatás is hasonlóan alakult: ekkor Hanyecz és Lovas találataival Veszprémet múlták felül a megyei sporik, akiknek már csak a szolnokiak ellen kell begyűjteniük a 3 pontot ahhoz, hogy a házigazdák elleni rangadót már tét nélkül játszhassák. Ez meg is történt, hiszen valóságos gálaelőadást tartottak a mieink, így vasárnap is ebben a csarnokban folytathatják, de a nap zárásaként még vár rájuk a csoport rangadója.

 

Az elsőségről döntő mérkőzés a hazaiak akarata szerint alakult, már kétgólos előnyben is voltak, de a vészkapus Lovas és Fekete eredményességével összejött az egyenlítés. Elég volt azonban egy parányi kihagyás a házigazdáknak ahhoz, hogy bevigyék a mindent eldöntő találatot.
A holnapi folytatás és ellenfél az esti sorsoláson dől el, amelyet a közös esti díszvacsora keretében ejtenek meg.

 

 

A csoportmeccsek időrendje:
Jász-Nagykun-SzolnokBaranya 0–6
BékésZala 3–0, gól: Hanyecz, Szelezsán, Lovas.
Jász-Nagykun-SzolnokVeszprém 3–7
BaranyaZala 4–1
BékésVeszprém 2–0, gól: Hanyecz, Lovas.
Jász-Nagykun-SzolnokZala 15
BaranyaVeszprém 40
Jász-Nagykun-SzolnokBékés 1–9, gól: Hanyecz 2, Szelezsán 2, Fekete 2, Barta, Medovarszki J., Viczián.
ZalaVeszprém 3–2
BaranyaBékés 32, gól: Lovas, Fekete.

 

 

A csoport végeredménye: 1. Baranya 12 pont, 2. Békés 9, 3. Zala 6, 4. Veszprém 3, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.

 

 

A megyei válogatott: Medovarszki István (kapus), Barta Tibor, Csatári Tibor, Fekete Zoltán, Hanyecz Bence, Lovas László, Medovarszki János, Mezei Máté, Sándor Gergő, Szelezsán György, Takács Tamás, Viczián Mátyás (mezőnyjátékosok). Edzők: Iványi Zoltán, Benyovszki Zoltán. Játékvezető: Belicza Bence. Csapatvezető: Hrabovszki András.

 

Hozzászólások