dr. Hegyi PéterÚjabb pofon a Vágner-Ring duónak!

dr. Hegyi Péter - forrás: szegedma.hu Forrás: szegedma.hu - dr. Hegyi Péter.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2010. június 2-án meghozott, nem jogerős közbenső ítéletében megállapította, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alperes jogsértően járt el akkor, amikor 2005 őszén honlapján a labdarúgás játékszabályait Ring János fordításban közzétette. Ezt annak ellenére tette, hogy az MLSZ-nek szerződése volt Dr. Hegyi Péter cégével (Medical Science Bt.). A bíróság kimondta, hogy az MLSZ-nek a felperes ebből eredő kárát megfizetni köteles. A kár összegszerűségéről a bíróság még nem határozott, a felperesi igény jogalapját azonban alaposnak találta.

Az ügy előzménye az, hogy 2005. szeptemberében az MLSZ (anyagi nehézségek miatt) nem tudta kiadni a Labdarúgás Játékszabályait. Többszöri tárgyalás után megbízta dr. Hegyi Péter akkori FIFA asszisztens cégét, hogy a játékszabályokat magyar nyelven kiadja. A megbízott a játékvezetők érdekében, saját pénzén 5.000 példányt ki is nyomtatott abban a reményben, hogy a vásárlók a működő játékvezetők és kisebb részben más érdeklődők lesznek. Csakhogy a terjesztést megelőzően, 2005 októberében MLSZ honlapjára Ring János saját fordítása, ahol az hetekig elérhető volt. Ráadásul, "furcsa körülmények között" országszerte elterjedt, a szabályok az MLSZ honlapjáról ingyen is letölthetők, így miért kellene érte fizetni. Emiatt jócskán kevesebb példányt rendeltek a vártnál, s a Medical Science Bt. komoly anyagi kárt szenvedett. Az MLSZ azzal szegett szerződést, hogy ugyanazt az anyagot, melyre nézve szerződést kötött, más személy, Ring János fordításában honlapjáról elérhetővé tette. Az ügy pikantériája, hogy Ring Jánosnak erre tudtunkkal az MLSZ semmilyen engedélyt sem adott.

 

Mielőtt az MLSZ-ben az ügy kivizsgálásra kerülhetett volna, rendszerváltás történt, jött Kisteleki és Vágner...

 

 

Dr. Hegyi Péter 2006 és 2009 között többször fordult az MLSZ-hez, illetve Vágner Lászlóhoz megegyezés céljából, teljesen sikertelenül. Vágner László telefonon történő "egyeztetésén" kívűl válasz sosem érkezett...

 


Dr. Hegyi Pétert, a Magyar Labdarúgó Játékvezető Testület elnökségi tagját aztán 2009 júniusában hogy-hogy nem elérte a sors, s a FIFA keret után az országos keretből is kikerült, mindenféle indokolás nélkül. Nem csoda, hogy az igazságszolgáltatásban bízva pert csak ezután, sikertelen megegyezési kísérleteket követően (az utolsóra 2009 őszén került sor) indított. Kíváncsian várjuk, ha az MLSZ felelősségét megállapító közbenső ítélet jogerőre emelkedik, ennek lesz-e következménye, vagy példát csak azzal szemben lehet statuálni, aki nem tartozik a JB vezetőinek baráti körébe..

 

Hozzászólások