Emsberger GyulaEmsberger-díjat alapítottak Komárom-Esztergom megyében

érem - forrás: Forrás: - érem.

Február 25-én, a Tatai Edzőtáborban rendezték meg a Komárom-Esztergom megyei játékvezetők hagyományos évnyitó báljukat, ahol első alkalommal került átadásra az Emsberger Gyula-emlékdíj, amely a 60-70-es évek legendás játékvezetőjének, az egy évvel ezelőtt elhunyt Gyula bácsi nevét viseli.

 

Emsberger Gyula 1924-ben született Felsőgallán, s 1947-ben tette le a játékvezetői vizsgát. Tíz év elteltével, 1957-ben lépett elő az NB I-es játékvezetők közé, ahol 17 éven keresztül fújta a sípot. 1974-es visszavonulásáig 166 első osztályú találkozón szerepelt játékvezetőként. 1963 és 1974 között a FIFA nemzetközi minősítésű keretének is tagja volt, s pályafutása csúcspontjaként 1970-ben részt vett a mexikói labdarúgó-világbajnokságon illetve 1971-ben partjelzőként tevékenykedett Uruguayban, a Nacional-Panathinaikosz Világkupa-döntőn.

 A Komárom-Esztergom Megyei Játékvezetői Bizottság döntése értelmében a díjat minden évben a legjobb teljesítményt nyújtó, fiatal (25 éves kor alatti) játékvezető kapja meg. Az első alkalommal kiosztott Emsberger-díjat tavalyi teljesítménye miatt az esztergomi Sipos Tamás vehette át, míg a nemrégiben alapított Marton László-díjat legjobb megyei sípmesterként Horváth Tibor érdemelte ki.

 

Hozzászólások