Oláh Gábor



Butkai és Oláh is elismerte hibáját - AZ ÉV KÉPÉVEL!

Oláh Gábor - ZTE-Videoton balhé - forrás: Forrás: - Oláh Gábor - ZTE-Videoton balhé.

Valószínűleg nem kell majd bűnhődnie az NB I hétvégi fordulójában tévesen kiállított zalai játékosnak: úgy tudjuk, Oláh Gábor játékvezető a mérkőzés utáni jelentésében elismerte, hogy rossz döntést hoztak a pályán. Mint ismert, sem a bíró, sem az asszisztense nem volt a helyzet magaslatán a ZTE-Videoton találkozón, amikor is Panikvar helyett Bogunovic kapott piros lapot, miután előbbi telibe találta labdával a partjelzőt, utóbbi pedig szinte ott sem volt az eset közelében.

A hétvégi NB I-es forduló egyik legrejtélyesebb esetét a ZTE-Videoton (0-2) találkozó játékvezetői szolgáltatták: nem az kapta ugyanis a piros lapot, akinek fel kellett volna mutatni.

A mérkőzés 38. percében egy tévesen befújt büntető után a továbbguruló labdába Leon Panikvar mérgében belerúgott, az pedig telibe találta Butkai Zsoltot. A védő szándékosságát vitatta a zalaiak vezetőedzője és a játékos is, mondván nem volt célja, hogy az asszisztenst találja el - Panikvar egyébként egy kézmozdulattal jelezte is elnézéskérését.

Ami ezután történt, azt senki nem értette: Panikvar helyett az esetnél teljesen vétlen Milan Bogunovic kapta a piros lapot a játékvezetőtől, a súlyos hibát a partjelző sem jelezte neki ? sőt a felvételek alapján tulajdonképpen ő instruálta a vezetőbírót. Úgy tűnt, a középső védő vétlenül bűnhődhet az eset miatt, de azt már Puhl Sándor is jelezte vasárnap este a Harmadik Félidőben, hogy Bogunovic megúszhatja az esetet.

- Szerintem dönthet úgy a bizottság, hogy nem a kiállított játékost tiltja el. Ha egyértelműen látszik, hogy rosszul azonosították be a vétkest, akkor a fegyelmi bizottságnak van jogköre erre vonatkozóan ? mondta.

Bogunovicnak már csak azért sem kell félnie az eltiltástól, mert a pepsifoci.hu értesülései szerint a játékvezetők már a lefújás után a jegyzőkönyvben jelezték, hogy összekeverték a két zalaegerszegi légióst.

- Puhl Sándornak minden bizonnyal igaza lesz, mert a jegyzőkönyvbe feketén-fehéren az került bele, hogy Bogunovic tévedésből kapta a piros lapot Panikvar helyett, a játékvezetők ezzel elismerték a tévedésüket ? mondta megkeresésünkre a mérkőzésen szintén kiállított Németh Ottó, a zalaiak technikai vezetője. ? A jegyzőkönyv vélhetően a Fegyelmi Bizottság elé kerül, amely alapján szinte biztos, hogy Bogunovicot felmentik, Panikvar esetét ettől függetlenül valószínűleg kivizsgálják majd. Mi úgy láttuk egyébként, hogy nem volt szándékos az, amit tett, izomból ki akarta rúgni a labdát, de véletlenül pont az asszisztenst találta telibe. Sajnos a meccsen én is elveszítettem a fejemet, elszakadt a cérna. Bevallom őszintén, kijött rajtam az elmúlt hónapok feszültsége, ezt a csapatot senki nem játszotta le, mindenkivel partiban voltunk, de végül mindig mi húztuk a rövidebbet, a vétlen kezezés miatt tévesen megadott 11-est és fenti a vitatott szituációt nehéz volt elviselni. Azonnal megbántam, hogy nem éppen irodalmi szavakat használtam, már a félidőben bementem a játékvezetőkhöz, és elnézést kértem tőlük.

Azt nem tudni egyébként, hogy a játékvezetőket a tévedésük miatt szankcionálják-e ilyen esetben. A mérkőzés ellenőre, Ábrahám Attila egyébként már a helyszínen észrevette, hogy Oláh Gábor és Butkai Zsolt is nagyot hibázott az esetnél, vélhetően az ellenőr jelzése is egyértelműsítette, hogy a tévedést a jegyzőkönyvben célszerű jelezni.

 

Hozzászólások