Szép volt Tibi! Köszönjük!!

Játékvezetőkről

2012-12-02 17:08:28
Vámos Tibor |

Vámos Tibor - forrás: origo.hu
Forrás: origo.hu - Vámos Tibor

A Videoton - Újpest mérkőzéssel búcsúzik az aktív játékvezetéstől, azaz az asszisztenskedéstől Vámos Tibor. A 280. NB. I-es asszisztálással búcsúzó asszisztensnek sokan sokat köszönhetnek az elmúlt évtizedekben. BL döntő, VB elődöntő, Olimpiai döntő és még 100 nemzetközi mérkőzés. Köszönjük Tibor! Reméljük hamarosan ellenőrként is találkozhatunk veled, hogy tudásodat, emberi kvalitásaidat át tudjad adni a fiataloknak.

MLSZ.hu írta:

Pénteken a Paks-Pápa, vasárnap a Videoton-Újpest mérkőzésen volt a játékvezető egyik asszisztense a rutinos Vámos Tibor. Mivel ebben az esztendőben ünnepelte 45. születésnapját, így kénytelen befejezni tartalmas pályafutását a civilben iskolaigazgatóként tevékenykedő sportember. A dupla küldéssel érte el a kerek számot: a fehérvári volt a 280. NB I-es közreműködése, ezáltal lesz kerek a Vámos-sztori.

Tizenöt éve működtem játékvezetőként, amikor huszonöt sikeresen levezetett NB II-es mérkőzéssel a hátam mögött 1998-ban az akkori vezetés javaslatára hoztam meg a nem könnyű döntést - idézte fel a váltást Vámos Tibor. - Beláttam azt, hogy kevés esélyem volt feljebb kerülni játékvezetőként, viszont angol és orosz nyelvtudásomat kamatoztatva asszisztensként elérhetem a nemzetközi kerettagságot, ami 1999-ben teljesült is. Emlékszem, hogy sokat vívódtam akkoriban, hogy jó lesz-e ez nekem, mi van, ha kudarcot vallok. A legtöbb bátorítást Bede Feritől kaptam, pályafutásom nehezebb idejében végig mellettem volt, ami nagyon jól esett. Az azóta eltelt tizenkét év természetesen mára egyértelműen bebizonyította, hogy érdemes volt a sípot zászlóra cserélni. 2006 nyarán az egyik edzésen Kassai Viktor jelezte, hogy beszélnünk kell, mégpedig a közös jövőről. Boldog vagyok, hogy részese lehettem Viktor sikereinek, hiszen amíg állandó partjelzője voltam, végig nagy lépésekkel haladt előre, töretlenül ívelt felfelé a karrierje, felkerült az UEFA kettes keretéből a topba.

A 2010-es dél-afrikai világbajnokságon a Kassai Viktor, Erős Gábor, Vámos Tibor trió képviselte Magyarországot. A Brazília-Észak-Korea és a Mexikó?Uruguay csoportmérkőzéseken, az Egyesült Államok?Ghána nyolcaddöntőn, valamint a Spanyolország-Németország elődöntőn ragyogó teljesítményt nyújtottak.

Amikor december 2-án stílszerűen Kassai Viktor hármat fújt a sípjába a Videoton?Újpest találkozón, véget ért Vámos Tibor példaértékű pályafutása, befejeződött a magyar játékvezetés egyik zászlósának elismerésre méltó karrierje, melyhez ezúton is gratulálunk!

 

 

 

A játékvezetői vizsgát 1983. augusztus 24-én Székesfehérváron tette le, ezt követően Fejér megyében, majd a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) keretei között működő labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Az országos keretbe 1995-ben jutva az NB. II. -ben tevékenykedett játékvezetőként és partbíróként. Szakmai munkáját eredményesebben tudta értékesíteni a partbírói keretben. Az első NB I-es mérkőzése 1996. szeptember 29-én volt.


Világbajnokság

2007-ben a kanadai U20-as labdarúgó-világbajnokságon Erős Gáborral, mint Kassai Viktor állandó segítőjével működött közre.

2009-ben Kassai Viktor játékvezető segítőjeként, Erős Gábor partbíró és Bognár Tamás negyedik bíró társaságában, a Bahrein-Új-Zéland (0:0) találkozón partbíróként szolgálta a labdarúgást.

2009-ben Nigériában rendezték az U17-es labdarúgó-világbajnokságot, ahol megszokott, állandó társaival három mérkőzésen foglalkoztatták.

A FIFA 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik között ott volt Kassai Viktor és két segítője, Erős Gábor és Vámos Tibor is. Március 2-ától 6-áig a Kanári-szigeteken szemináriumon vettek részt, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kellett megjelenniük. Vámos az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, így a FIFA Játékvezető Bizottsága delegálta az utazó keretbe.

Dél-Afrika rendezi a XIX., a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntő küzdelmeit, ahol a Brazília-Észak-Korea (2:1) és a Mexikó-Uruguay (0:1) csoporttalálkozókon, valamint az Egyesült Államok-Ghána (1:2) nyolcaddöntőn, valamint a Spanyolország-Németország (1:0) elődöntőn partbíróként szolgálta a labdarúgást. Partbírói mérkőzéseinek száma: 4. Európa-bajnokság.

2002-ben Norvégia rendezte az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) U19-es labdarúgó-Európa-bajnokságát, ahol több partbírói feladattal bízta meg a jelen lévő Játékvezetői Bizottság.

Olimpia

Kína fővárosa, Peking adott otthont a XXIX., a 2008. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornájának, ahol Kassai Viktor segítőjeként egy csoportmérkőzésen, az Argentína?Ausztrália (1:0) és az Argentína-Nigéria (1:0) döntő találkozón működhetett közre. Partbírói mérkőzéseinek száma: 2.

Kupamérkőzés

Több UEFA-kupa, Intertotó-kupa, Bajnokok Ligája mérkőzésen nyújtott segítséget a vezető játékvezetőnek.


 

Hozzászólások: