Kovács ZsoltSomogyi játékvezetők Barcson

madár a fűben - forrás: Forrás: - madár a fűben.

Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága Barcson rendezte meg a játékvezetők bajnoki felkészítését. A háromnapos továbbképzésen 125-en vettek részt a 152 fős keretből. A pénteki fizikai felmérést esős, hűvös időben teljesítették a sípmesterek. A 6 x 40 m, valamint a 20 x 150 m futás után már mindenki felmelegedett. Fegyelmezetten teljesítették a minősítésnek megfelelő futásokat. Mindössze két főnek kell póttesztet teljesítenie.A szombati elméleti felkészítés középpontjában a közvetett és közvetlen szabálytalanságok megítélése, valamint a mérkőzésen történő fegyelmezés állt. Barna József instruktor előadása után Rózsavölgyi István SLASZ főtitkára a játékvezetői működés gyakorlati kérdéseiről, Szilvási József SLASZ tiszteletbeli elnöke a játékvezetők megítéléséről tartott előadást. Az esti programban Somogytarnócán, a Satelit FC pályán gyakorlati foglalkozás keretében a mérkőzésvezetést elemezték a tanfolyam résztvevői, majd következett a legnépszerűbb program. A játékvezetők csapatokat alakítottak területi elv alapján északi, déli és kaposvári körzettel. Az utóbbi csapat győzött dél-somogyiak és az északiak előtt.

Vasárnapra maradt a számon kérés, ami 80 és 100 %-os eredménnyel zárult. Fodor Gyula elnök jónak értékelte a tanfolyam eredményét.

Kialakult a hét fős NB III-as keret. Böröczi Zoltán, Bana Gergő, Ferenc Norbert, Kovács Zsolt, Agócs Attila, Hegyi Attila és Horváth II. János működhet a harmadik vonalban. Az utánpótláskeretben öten kerültek.

Bár átalakul a fiatalok képzése ? intenzívebben és gyakrabban rendezik -nehezebb lesz, de reméljük többen feljutnak az országos keretbe. Összességében sokat tettek a játékvezetők a mérkőzések magasabb színvonalú vezetéséért.

 

Hozzászólások