Táboroztak a sporik

Megyei játékvezetés

2009-08-11 19:08:15
Győr-Moson-Sopron | Dubraviczky Attila | Kőrős László | Nagy Imre Attila |

Labda - Select Brilliant - forrás:
Forrás: - Labda - Select Brilliant

Péntek délután a győri Dózsa-stadion rekortánján a stopper, és a mintegy harmincöt fokos hőség volt a kollégák ellenfele, de elmondhatjuk, a többség remek teljesítményt nyújtott. Kora este a Nagy Imre Attila által összeállított "furmányos" teszttel kellett megbirkóznia a mintegy százötven főnek.

Szombaton reggel az asszisztens keret, valamint az ellenőrök leshelyzet-szituációs gyakorlatot végeztek, amelyet videókamerával rögzítettek, majd egy háromfős csapat kockáról kockára, nevekre bontva mindezt kiértékelte.

Ezután a játékvezetők, és asszisztensek Nagy Imre Attila remek előadásain vettek rész, amelyek a leshelyzetekkel, fegyelmezéssel, helyezkedéssel, könyökhasználattal foglalkoztak. Az oktató DVD-k segítségével különféle játékszituációk elemzésére is sor került. A nap csúcspontját Kassai Viktor, elsőszámú FIFA-játékvezetőnk élménybeszámolóval egybekötött előadása jelentette, amelyet percekig tartó vastaps követett. Az ellenőrök Kőrős László névre szóló értékelését hallgatták, elemezték a hibákat, és természetesen a pozitívumokat is.

Vasárnap délelőtt Dubravicky Attila jb. elnök értékelte a tábort, és tartalmas útravalót adott a kollégáknak. Az MLSZ jb. alelnöke, Huták Antal is megtisztelte jelenlétével a tábort, ő is szólt a jelenlévőkhöz, valamint elbeszélgetett a talent ? nem csak az országos ? játékvezetőkkel is.

Tizenegy órakor táborzárás következett, de közben megérkeztek a NB-III-as Bakony Csoporthoz tartozó ? Vas, Zala, és Veszprém megye  játékvezetői, ellenőrei, akik Huták Antal jelenlétében eredményes fizikai, és elméleti vizsgát tettek, majd tizenöt óráig előadásokon vettek részt.

- Azt gondolom, tartalmas és eredményes, három napon vagyunk túl - vélekedett Dubraviczky Attila JB elnök. - Minden olyan témát érintettünk, és kielemeztünk, amely a kollégák fejlődését szolgálja, szolgálhatja. Bízom abban, hogy mindezek visszaköszönnek az őszi bajnoki mérkőzéseken


 

Hozzászólások: