Hajdó AttilaTávozzon Puhl "celeb" Sándor!

Puhl Sándor - Kassai Viktor - forrás: focibiro.hu Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor - Kassai Viktor.

Hajdó Attila korábbi NB I-es bíró nyílt levelet írt Csányi Sándor MLSZ-elnöknek.

Az egykori bíró arra kéri a szövetség vezetőjét, hogy váltsa le Berzi Sándort és Puhl Sándort, akik nem tesznek meg mindent a magyar játékvezetésért - írja az origo.hu.

Hajdó Attila 2006 és 2010 között az MLSZ Játékvezető Bizottságának elnökségi tagja volt, szerinte jelenleg -a szakmai munka színvonala teljes kudarc a magyar játékvezetésben. Nagy pénz, nagy költekezés, kis játékvezetés.

Hajdó arra kéri Csányit, hogy váltsa le a Játékvezető Bizottság elnökét, Berzi Sándort és alelnökét, Puhl Sándort, mert szerinte ezek a személyek nem képviselik kellő méltósággal és felelősséggel a játékvezetést.

A korábbi NB I-es bíró Berzi Sándorról azt írta, hogy "egyértelmű, határozott döntések helyett langyos vizeken evezve, nem a magyar játékvezetést szolgálja, hanem álszent módon csak a saját érdekeit nézi. Arról, hogy Kassai Viktor nem került be a világbajnoki keretbe, Hajdó szerint Berzi csak egy semmitmondó nyilatkozatot adott ki, kényelmesen a karosszékből, ezzel lezártnak tekintette az ügye.

Hajdó úgy véli, hogy Berzi bárkinek odaadja magát a beosztásának és befolyásának fenntartása miatt. Képtelen szemléletváltásra és megújulásra.

Szerinte Puhl Sándor alelnök kiváló bíró volt, de vezetőnek kevés, és képtelen alázattal szolgálni a magyar játékvezetést.

Puskás Öcsi bácsi után szerte a világban képviselhette volna a magyar labdarúgást a vébédöntő vezetését követően, de nem tette. Inkább showman lett. Miért? Mert ez volt a könnyebb, zsírosabb.

Hajdó úgy véli, hogy Puhl Sándor tévében történő szabálymagyarázatai sok esetben egyenesen ellentétesek a labdarúgás szabálykönyvében leírtakkal.

Ez káoszt okoz a nézőknél, csapatoknál és a játékvezetőknél egyaránt. Hogy is lehetne hiteles? A FIFA nem is engedélyezi a játékvezető bizottságba, hogy vezető személy legyen bárki is, aki tévékommentátor. Nálunk ezt lehet??  - teszi fel a kérdést Hajdó.

forrás: rangadó.hu

 

Hozzászólások