Vámos Tibor: 50!

Játékvezetőkről

2017-01-16 07:40:06
Vámos Tibor |

Kassai Viktor, Vámos Tibor, Bede Ferenc, Erős Gábor - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Kassai Viktor, Vámos Tibor, Bede Ferenc, Erős Gábor

Ma ünnepli 50 születésnapját Vámos Tibor.Sajnos Tibit az MLSZ JB teljesen parkolópályára tette, nem számítanak rá ellenőrként, oktatásban résztvevőként. Szerencsére azonban az MLSZ-ben nem felejtenek. Tibor a Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottság elnöke. Mérkőzésekre pedig szövetségi ellenőrként jár.

Vajon miért nem lehet a Játékvezetői Bizottság munkájában használni a tudását, tapasztalatát?

 

Érdekességek:

A játékvezetői vizsgát 1983. augusztus 24-én Székesfehérváron tette le, ezt követően a Fejér megyei Labdarúgó Szövetség, majd a Budapesti Labdarúgó Szövetség (BLSZ) által szervezett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. 1993-ban NB III-as, egyben az országos utánpótlás bírói keret tagja. Az Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Testületének (JT) minősítése alapján 1995-től az NB II-es bíró, 1998-tól az NB I-es asszisztensi keret tagja. A nemzeti játékvezetéstől 2012-ben búcsúzott. Az NB II -ben 25 mérkőzést vezetett. Az NB I-ben 280 alkalommal szolgált asszisztensként.

 A Magyar Labdarúgó Szövetség JB terjesztette fel nemzetközi partjelzőnek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 1999-től tartotta nyilván asszisztensi keretében. A FIFA JB központi nyelvei közül a angolt beszéli. Több nemzetek közötti válogatott, valamint Intertotó-kupa, Európa Liga, UEFA-kupa és UEFA-bajnokok ligája klubmérkőzésen működött partbíróként. Először Bede Ferenc asszisztense, majd 2006-tól Kassai Viktor felkérésére, Erős Gáborral a sikeres hármas tagja.

A 2010-es labdarúgó világbajnokságon a FIFA JB Kassai Viktor segítőjeként szolgálta a labdarúgást. Selejtező mérkőzéseken az UEFA zónában, illetve az AFC/OFC zónadöntőn tevékenykedett. A FIFA JB 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik között ott volt Kassai Viktor és két segítője, Erős Gábor és Vámos Tibor is. Március 2-ától 6-áig a Kanári-szigeteken szemináriumon vettek részt, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kellett megjelenniük. Az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, így a FIFA JB delegálta az utazó keretbe

A nemzetközi játékvezetéstől 2011-ben a búcsúzott.

 

Jó egészséget!

Reméljük hamarosan a JB vezetésében is találkozunk…


 

Hozzászólások: