dr. Hegyi PéterElnök jelölt - őt is Vágner nyírta ki!

dr. Hegyi Péter - forrás: szegedma.hu Forrás: szegedma.hu - dr. Hegyi Péter.

Dr. Hegyi Péter (37) egyik pillanatról a másikra lett kegyvesztett. Az egyik legjobb, legkeresettebb labdarúgó játékvezetői asszisztens (régi elnevezéssel élve partjelző) NB III-as és megyei I. osztályú bíróvá avanzsált. A miértre nem tudja a választ, az eljárásról viszont megvan a véleménye.

Néhány hete közmegelégedésre fújta a sípot a játékvezető a Kistelek-Csongrád, az elmúlt hétvégén pedig az ÁsotthalomKárolyi-Tiszasziget Arany Ászok megyei I. osztályú futballmeccsen. Mindkét találkozót dr. Hegyi Péter dirigálta. Az a bíró, aki két évvel ezelőtt még 50 ezres tömeg előtt lengetett UEFA- kupás meccseken, BL- és vb- selejtezőkön, aki Fradi-Újpest derbiken jelzett lesállást. Mi történt vele, miért lett kegyvesztett?

- Tavaly június 4-én az MLSZ Játékvezetői Bizottsága e-mailben tájékoztatott arról, hogy a továbbiakban nem sorol be az országos asszisztensi keretbe - idézte fel a háromnegyed évvel ezelőtt történteket dr. Hegyi.

- A döbbenettől megszólalni nem tudtam, nem ilyen indoklás nélküli eljárást érdemeltem meg 12 év "szolgálatot" követően. Legalább telefonon szóltak volna... A JB elnökét, Vágner Lászlót soha semmilyen fórumon nem támadtam, elfogadtam, hogy ő a főnök, ha az általa vezetett bizottság megbízott feladattal, azt minden esetben tudásom legjavát nyújtva igyekeztem ellátni.

Annak, hogy kegyvesztetté vált, már 2008 őszén jelentkeztek nyomai. Az élvonalban mindössze három összecsapáson lengetett, 2009 tavaszán pedig csak a Paks-Debrecen találkozón kapott asszisztensi feladatot.

- A legjobban az fájt, hogy soha senki nem indokolta meg a jegelésemet - folytatta. - A tevékenységembe nem lehetett belekötni, mert arra igenis büszke vagyok, hogy 12 év alatt még a tévéfelvételek sem tudták egyetlen olyan ítéletemet kihozni, amely meccset befolyásoló lett volna. Egyébként pedig nem kell engem sajnálni, élvezem én a megyeegyes munkát is. Tudja, hogy milyen jólesett, amikor a Kistelek-Csongrád rangadó után nemcsak a drukkerek, hanem a játékosok is megtapsoltak? Számomra soha nem létezett kis meccs vagy nagy, a megyeieket is ugyanúgy kezelem, mint az UEFA-kupás összecsapásokat.

Május 29-én tartják az MLSZ közgyűlését. Nem tagadja, nagyon várja azt a szombati napot. (szerk.: Azóta a közgyűlés elhalasztották, hiszen dr. Róka Géza MLSZ főtitkár és tábja nem küldte ki időben a meghívókat)

- Új elnökség áll majd fel, a testület dönt majd a Játékvezetői Bizottságról, annak vezetőjéről. Amennyiben a jelenlegihez képest változás történik, akkor talán megnyílik előttem az út ahhoz, hogy visszakerüljek az országos keretbe. Eddigi életem során semmit sem adtam föl, a remény hal meg utoljára. Aki ismer, tudja rólam, nagy küzdő vagyok. Két dologban hiszek: a munkában és abban, hogy nem létezik lehetetlen. Vannak még terveim mind a hazai, mind pedig a nemzetközi élvonalban. Csak azért sem adom fel!


Dicső múlt és jelen

Dr. Hegyi Péter 20 éves labdarúgó-játékvezetői pályafutása alatt 12 évig volt tagja az NB I-es keretnek (120 mérkőzés), 7 évig működött közre a FIFA-keretben (40 mérkőzés), 3 esztendőt töltött el a NB I-es futsalkeretben (30 mérkőzés), 2 éven át 186 angol bajnoki találkozón (harmadik liga) tevékenykedett. A Magyar Labdarúgó Játékvezetők Testületének elnökségi, az MLSZ és a CSLSZ Oktatási Bizottságának tagja. A civil életben az SZTE I. sz. belgyógyászati klinika habilitált tudományos főmunkatársa, az Európai Hasnyálmirigy Társaság elnöke és az Európai Gasztroenterológiai Társaság elnökségi tagja. Több angliai (Liverpool, Newcastle) és amerikai egyetem (Boston, New York, Pittsburgh, Minnesota) meghívott előadója. Nős, öt gyermek édesapja.

dr. Hegyi Péter pályázata letölhető a CSLSZ JB elnöki posztjára itt

 

Hozzászólások