Diósgyőrben egy órán át zengett a hülye k...va

Botrány

2016-07-25 21:52:25
Bede Ferenc | Kulcsár Katalin | Vad István |

Kulcsár Katalin - int - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Kulcsár Katalin - int

Ocsmány módon szidalmazták az értékesített újpesti büntető után Kulcsár Katalint a diósgyőri szurkolók. Pedig a játékvezetőnő jól ítélte meg a tizenegyes-szituációt.  

Szökőévente egyszer láthat fociszurkoló olyan büntetőt, amilyet a DVTK-Újpest (2-1) nézői. Történt, hogy a 27. percben a hazai kapus, Antal Botond egy felpördülő labda megszerzése után teljesen feleslegesen hátracsapott az újpesti Viktor Angelov feje felé. Vad II István kis késéssel ugyan, de Kulcsár Katalin alapvonali játékvezetőnő bemondására kiosztott egy sárga lapot a kapusnak, és tizenegyest ítélt.
 
 
Kulcsár Katalin az alapvonalról ítélte meg a büntetőt, mire a DVTK-játékosok letámadták
A diósgyőri játékosok letámadták a bírónőt, a lelátón pedig azonnal felharsant a "hülye kuva" rigmus, amire a hátralévő egy órában többször rázendítettek még a szurkolók.
 
-  Biztos vagyok benne, hogy a büntetőrúgást és a lap színét is Kulcsár mondta a játékvezető fülére - vélekedett a korábbi nemzetközi játékvezető, Bede Ferenc.
 
 
- A szabálytalanság kétségtelen, a kapus hátracsapott a kezével. Ez nem természetes mozdulat. A tizenegyes szempontjából az is mindegy, hogy eltalálta-e az újpesti játékos fejét vagy sem. A szándék önmagában is büntetendő.
 
Sőt Bede szerint a nyári szabályváltozásoknak köszönhetően a DVTK még olcsón megúszta, hiszen korábban egy ilyen ütés erőszakos cselekedetnek minősült, és piros lap járt érte. Ma már viszont mérlegelni kell az ütés erejét és adható sárga is. Kulcsárt kerestük, de nem kí­vánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

 

Hozzászólások: