Többre volt hivatott

Játékvezetőkről

2016-03-22 19:10:51
Vámos Tibor | dr. Világi Balázs |

Világi Balázs - forrás: dr. Világi Baláz
Forrás: dr. Világi Baláz - Világi Balázs

Pontosan 14 évvel ezelőtt, 2002. március 22-én egy fiatal srác vezette fel a Videoton-Haladás mérkőzés 22 játékosát a zöld gyepre. Világi Balázs első NB. I-es mérkőzésén Vámos Tibor és Vígh Tibor asszisztált, míg a tartalék játékvezető Varga II. László volt. 

Mindenki azt hitte, hogy a fiatal, tehetséges játékvezető lesz a Puhl-Vágner duó utódja.

  Wikipédia így jellemezte Balázst:

Jellemzése

Magas, vékony testalkatú, izomzata lehetővé tette, hogy sok futással esemény közelből hozzon ítéleteket. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló. Szabályszerűen büntette a durvaságot, az alattomos játékos, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást. Fegyelmezési taktikája esetenként hullámzó volt.

Pályafutása Nemzeti játékvezetés

A játékvezetői vizsga megszerzését követően Budapesten, mint gyakorló játékvezető, A Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) által működtetett különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Társaihoz hasonlóan végigjárta a szamárlétrát. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára lett a legmagasabb labdarúgó bajnokság játékvezetője. Sportpolitikai okokból 2005-ben visszaminősítették NB. II-es játékvezetőnek.

Sikerei, díjai

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) soros közgyűlésén 32 szavazatot kapott, így 5. lett a játékvezetők rangsorában. A szavazásnak egy érdekesség azért van, mégpedig az, hogy 2006/2007-es szezon tavaszán már nem volt országos kerettag, mégis két évvel később közel annyi szavazatot kapott, mint Szabó Zsolt, aki jelenleg is aktív játékvezető. 2005-ben ténylegesen az 5. legjobb játékvezetőnek választották.   Érdekesség, hogy Balázs 28 levezetett mérkőzés után furcsa módon kikerült az élvonalbeli keretből, míg nemsokára búcsút inthetett az országos kerettagságnak is, hála az akkor vezetés új vezetési "stílusának".  


 

Hozzászólások: