Török Katalin volt az U19-es Eb-döntő egyik asszisztense

Játékvezetőkről

2015-07-29 20:10:46
Török Katalin |

asszisztens - zászlóval - forrás:
Forrás: - asszisztens - zászlóval

Újabb sportdiplomáciai siker: a csoportmeccseken és az elődöntőben mutatott nagyszerű teljesítményének köszönhetően a fináléban is számítottak a magyar asszisztenshölgyre az izraeli női U19-es Európa-bajnokságon.

Az 1998 óta minden évben megrendezendő U19-es női Európa-bajnokság ezúttal a Calle Barrling által irányított Svédország sikerével zárult. A harmadik kontinensbajnoki címét ünneplő skandináv válogatott a fináléban 3?1-re győzte le Spanyolországot, amely előzőleg a 2012-es és a 2014-es finálét is elveszítette. A torna legeredményesebb játékosának hat góllal a svéd Stina Blackstenius bizonyult, aki a döntőben duplázott. Rajta kívül honfitársa Angeldal, a hispánok részéről Hérnandez volt eredményes a torna utolsó meccsén, ahol a magyar asszisztens is maradandót alkotott.

 A spanyol-norvég (4-0) találkozón mutatkozott be Török Katalin, aki a belga Stephanie Fordéval segítette a máltai Esther Azzopardi munkáját Ramla városában. A svéd-dán (1-0) összecsapásnak Rishon Le-zion adott otthont, a skót Lorraine Clark volt a játékvezető, Török Katalin és a holland Fijke Hoogendijk pedig az asszisztensek. Az utolsó csoportmérkőzést a Dánia-Izrael (2-1) jelentette Lod stadionjában, ahol a görög Eleni Lampadariou fújta a sípot, a zászló a magyar hölgy és a svájci Susann Küng kezében volt. A francia?spanyol elődöntőt ugyanott rendezték: az 1-1-es döntetlen után az ibériaiak büntetőpárbajban diadalmaskodtak. Az ír Rhona Daly vezette a túlórás meccset, Török Katalin mellett a román Mihaela Gomdescu alkotta a triót. Utána derült ki, hogy FIFA-asszisztensünkre - akivel a 40 éves játékvezetői múlttal büszkélkedő édesapja szerettette meg a sportágat - a netanyai fináléban is számítanak.

Tizenhárom esztendeje tette le a játékvezetői vizsgát Vas megyében, ahol évről évre komolyabb feladatok elé állították. Első NB III-as mérkőzésén 2005 tavaszán asszisztált. Sokat köszönhet a megyei kollégáknak, támogatásuk és tapasztalatuk is segítette őt abban, hogy 2005. augusztus 15-én felkerülhetett az országos női asszisztensi keretbe, ahol azóta is igyekszik megfelelni az újabb kihívásoknak. Az NB II-ben 2007. augusztus 12-én, az ESMTK-Budaörs mérkőzésen debütált, a következő évben lett a nemzetközi keret tagja. Török Katalin életében a mostani a második korosztályos kontinensbajnokság, ahol a döntő aktív résztvevője lehetett. Tavalyelőtt decemberben az angliai U17-es Eb-n a ködös Albionban sikerült napfényes, ragyogó eredményt elérnie.

Ezúttal az izraeli kánikulában bizonyította fényesen, hogy jó úton halad a még magasabb célokért.


 

Hozzászólások: