Kovács Gábor PéterKovács Gábor lesz a döntő egyik játékvezetője

Kovács Gábor - forrás: google.com Forrás: google.com - Kovács Gábor.

 Az UEFA illetékesei a két elődöntőt követően, a csütörtökről péntekre virradó éjszaka a futsal Európa-bajnokságon közreműködő játékvezetők főhadiszállásán, Egerszalókon kijelölték az Azerbajdzsán - Csehország bronzmeccs és a Spanyolország - Portugália döntő játékvezetőit. A szombat délutáni, a harmadik helyért megrendezésre kerülő találkozón az ukrán Oleg Ivanov és a szlovén Borut Sivic, az esti fináléban pedig az olasz Massimo Cumbo mellett Kovács Gábor fújja a sípot Debrecenben.

FIFA-játékvezetőnk eddig az ukrán-belga csoportmérkőzésen és a portugál-szerb negyeddöntőn működött közre, s mindkétszer kiváló szakmai értékelést kapott.

A 32 éves székesfehérvári sportember 16 éve kezdte pályafutását. A nagypályás NB II-es keret egyik legrutinosabb tagjának számít, és emellett hat éve futsal játékvezetőként is tevékenykedik. Egy évvel ezelőtt, amikor a három Eb-döntőt és az előző világbajnokság fináléját vezető Török Károly bejelentette pályafutása befejezését, azzal indokolta döntését, hogy a magyarországi Európa-bajnokságon lehetőséget adhatunk utódja felvezetésének. Akkor még aligha gondolta, hogy Kovács Gábor ilyen hamar a nyomdokaiba lép?

 

Hozzászólások