Fehérvári Patrik

 • Kép forrás: mlsz.hu

  Fehérvári Patrik 2 cikk

  • MLSZ adatbank

  Született 1996-06-24
  Vármegye/szerv Bács-Kiskun / MLSZ JB (2022-07-01)
  Jv. vizsga 2014-03-08


  

  Bács: 25 év eltiltás

  Piroslap - 1 - forrás: Forrás: - Piroslap - 1.

  Huszonöt évre tiltotta el a fegyelmi bizottság Bognár Pált, a Bácsborsód kapusát.

  Régóta rangadó a Katymár és a Bácsborsód összecsapása a Bács-Kiskun vármegyei bajnokságban. Most éppen a harmadik vonalban szerepel a csapat és legutóbb október 21-én találkoztak, ám a meccs csak 77. percig tartott, mert Fehérvári Patrik játékvezető, ekkor félbeszakította a találkozót. Ekkor 1–0-re vezetett a Bácsborsód, de fegyelmi bizottság 3–0-s különbséggel a hazaiaknak ítélte a három pontot, továbbá Bognár Pált 2048-ig, vagyis 25 évre eltiltották a labdarúgástól.

  „Volt egy eset a 77. percben, amikor a hazai csatár és a mi védőnk ütközött – elevenítette fel az eseményeket Czifra Gábor, a Bácsborsód elnöke. – Nagy kiabálás lett belőle, a bíró le is fújta, az ellenfél támadója pedig szerencsére felkelt a földről. Közbe az asszisztens jelezte, hogy les volt, amire a bíró azt mondta, hogy ő nem tudja, mi történt labdaejtés következik. A hazai játékos meg annyit mondott a sporinak, hogy ez hogy a francba – vagy valami ehhez nagyon hasonló szót használt – lehetett les. Ekkor a Bognár Pál – aki amúgy nem is kapus és már nem is nagyon focizik, csak kisegítette a csapatot, mert a meccs előtt megsérült a kapusunk – kijött az esethez és megkérdezte, hogy miért nem kap sárgát a hazai játékos. Lapot Bognár Pál kapott, majd a bíró annyit mondott neki, hogy ha még egy szót szól, akkor mehet zuhanyozni.”

  Vagyis eddig semmi különös nincs ebben a megyei sztoriban, de Bognár Pál, a vészkapus így emlékszik a folytatásra.

  „Azt válaszoltam a bírónak, hogy akkor te is jössz… Erre megkaptam a piros lapot és be kell látni elborult az agyam. Mondtam neki néhány keresetlen szót és mentem felé. Ekkor lefogott két csapattársam, hogy ne legyen baj, ám a bíró gúnyos mosollyal félbeszakította a meccset. 

  Ekkor is mondtam néhány olyan szót, amit most nem idéznék, félrelöktem a csapattársaimat és ledurrantottam a bírónak egy fülest.”
   

  Ebből lett a 25 éves eltiltás. Bognár Pál idén ünnepelte a 46. születésnapját, vagyis 71 esztendősen térhetne vissza a labdarúgásba.

  „Ha jó állapotban leszek, akkor még pályára lépek” – reagált a felvetésre Bognár Pál.

  Hasonló esetet – sajnos – láttunk már pályán, de akkor nem lett 25 éves eltiltás a vége. Most azonban bőkezűen osztotta a büntetést a fegyelmi testület.

  „Felhívtam a fegyelmi bizottság elnökét és csak nevettem, amikor elmondta, hogy mi a döntés. Elmondta, hogy a spori rendőrt hívott, akik hivatalból értesítették a mentőket, akik a helyszínen megvizsgálták, de akkor azt mondta, hogy nincs semmi baja. Hazafelé aztán bement a kórházba látletet vetetni és megállapították, hogy van egy duzzanat és egy véraláfutás a fején, de nyolc napon belül gyógyul. Ezt a kórlapot csatolta a jelentés mellé és ezért.”

  A futballista és a klub is fellebbez a döntés ellen.

  Gyorsan gyógyult a bíró

  A fentiekből kiderült, hogy Fehérvári Patrik orvosnál is járt az eset után és az ambuláns lapnak nagy szerepe volt a 25 éves büntetés kiszabásakor. Szerencsére a spori gyorsan regenerálódott, legalábbis erre lehet következtetni, hiszen egy nappal az eset után már ő vezette az NB III-ban az Újpest II–Karcag találkozót.

   

  Hozzászólások