Farkas Ádám

 • Kép forrás: MLSZ

  Farkas Ádám 347 cikk

  • wikipedia

  Született Eger 1982-01-02
  Vármegye/szerv Hajdú-Bihar / Heves M. Ig. (2024-01-01)
  Jv. vizsga 2003


  

  Két játékvezetőt cseréltek a FIFA keretben!

  Káprály - tömegjelenet - forrás: DVSC.hu Forrás: DVSC.hu - Káprály - tömegjelenet.

  Karakó és Farkas kikerült, dr. Csonka és Káprály bekerült.

  Elmondható, hogy ismét nem minőségi csere történt a FIFA keretben. Az MLSZ elnöksége jóváhagyta a 2024. FIFA játékvezető kereteket, amelyből kikerült Farkas Ádám és Karakó Ferenc, míg helyettük dr. Csonka Bence és Káprály Mihály került be.

  Az MLSZ elnöksége ELN-114/2023 (09.04.) számú határozatával hagyta jóvá a 2024. évi nemzetközi játékvezetői és asszisztensi keretet.

  A Sportal.hu weboldal az alábbiakat írta:

  A 32 éves Káprály 2020 júniusában mutatkozott be az élvonalban, és eddig 38 élvonalbeli mérkőzésen fújta a sípot. A mostani idényben három bajnokin kapott szerepet.

  A 31 éves Csonka Bence 2019 augusztusában vezette első NB I-es mérkőzését, ám ő eddig 22 mérkőzésig jutott el. Ahogy Káprály, úgy Csonka is három bajnokit vezetett a mostani bajnokságban.

  Az MLSZ kivette a keretből Farkas Ádámot és Karakó Ferencet. A 41 éves Farkas 2015 óta volt a nemzetközi keret tagja, egy Európa Liga-csoportkörös mérkőzést is vezetett 2018 őszén, a legutóbbi két idényben viszont csak az EKL-ben volt érdekelt. Igaz, rengeteg sérülése miatt hosszabb időt kihagyott.

  A 40 éves Karakó Ferenc 2016-ban, alig néhány élvonalbeli mérkőzés után lett FIFA-kerettag, de Farkassal ellentétben neki végig csak selejtezők jutottak.

  Csonka és Káprály mellett Berke Balázs, Bognár Tamás, Bogár Gergő és Vad II István alkotja majd a 2024 évi nemzetközi keretet. A mostani idényben a magyar játékvezetőnek három forduló alatt mindössze egy csoportkörös mérkőzés jutott a nemzetközi kupákban, Bogár Gergő a Fenerbahce–Nordsjaelland EKL-meccsen fújhatta a sípot.

   

  Kapcsolódó cikkek

  Hozzászólások