Kulcsár KatalinKulcsár készül a visszatérésre

Kulcsár Katalin - 2021 - forrás: Dutch Referee Blog Forrás: Dutch Referee Blog - Kulcsár Katalin - 2021.

Már készül a szülés utáni visszatérésre - A győri származású női játékvezetőt választották a valaha élt ötödik legjobb futballbírónak.

A hétfőn közzétett ranglistán, amely az esztendőnkénti rangsorok első húsz helyezettje pontszámainak összesítésével készült, az IFFHS-elismerést négy alkalommal kiérdemelt Bibiana Steinhaus végzett az élen, 171 ponttal. A német sípmester mindössze 2 ponttal előzte meg a svájci Esther Stäublit, aki soha nem nyerte el az éves díjat, de 2012 óta minden esztendőben bekerült a világ legjobb tíz női futballbírója közé. A 38 éves Kulcsár Katalin 78 pontot gyűjtve lett ötödik.

Az IFFHS március 8-i hasonló örökranglistáján, amely a férfi játékvezetőket rangsorolta 1987-től mostanáig, a 2021-ben, hatvanöt évesen elhunyt Puhl Sándor úgy lett az összesítésben a 11., hogy sorozatban négyszer is a világ legjobbjának választották 1994 és 1997 között.

„Természetesen nagyon örülök a helyezésnek, még ha nyilván ez nem egy szakmai elismerés, ám ahhoz, hogy egy ilyen listára felkerüljön valaki, hosszú időn keresztül kell jól teljesíteni a világelitben. Tavaly nyáron született meg a kisfiunk, s videóbíróként már ősztől visszatértem az NB I-be, míg csütörtökön a San Marino–Észak-Írország Eb-selejtezőn ülök majd a VAR-kocsiban. A szülés miatt nem volt realitás, hogy játékvezetőként részt vegyek a női világbajnokságon, így lemaradtam a nyári tornáról.

Rövidesen teljes mértékben visszanyerem a várandósság előtti formámat, mert szeretném magamnak és kisfiamnak is bebizonyítani, hogy kemény munkával, felkészüléssel még évekig a világ legjobb női játékvezetői között a helyem” – mondta el érdeklődésünkre Kulcsár Katalin.

 

Kapcsolódó cikkek

IFFHS: Kulcsár az ötödik legjobb

Minden idők ötödik legjobb női játékvezetője lett Kulcsár Katalin a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Tovább

Bognár VAR, Kulcsár AVAR

Tovább

Hozzászólások