Bálint Dániel

 • Kép forrás: mlsz.hu

  Bálint Dániel 1 cikk

  Született SALGÓTARJÁN 1998-07-20
  Vármegye/szerv Csongrád / Csongrád-Csanád M. Ig.
  Jv. vizsga 0000-00-00


  

  Csongrád: Bálint Dániel NB. III-ban!

  Bálint Dániel - forrás: csongradjb.hu Forrás: csongradjb.hu - Bálint Dániel.

  Újabb Csongrád-Csanád megyei játékvezető debütálhatott az NB III – ban. Bálint Dániel 2022.02.27 – én a Monor – Ceglédi VSE mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti bajnokságban.

  Mesélj pár szót az eddigi pályafutásodról!

  2014-ben, 16 évesen végeztem el a játékvezetői tanfolyamot Zentán, egy játékvezetéssel foglalkozó ismerősöm unszolására. 7 év labdarúgással a hátam mögött nagy önbizalommal kezdtem a játékvezetést, viszont hamar rá kellett jönnöm, hogy ez korántsem olyan könnyű, mint ahogy elképzeltem. A kezdeti nehézségek ellenére 17 évesen már a szerb Megye 2-es osztályban vezethettem, viszont 2017-ben a Szegeden megkezdett egyetemi tanulmányaim miatt, arra a döntésre jutottam, hogy Magyarországon szeretném folytatni a játékvezetést. Itt újra végig kellett járnom a ranglétrát, viszont korábbi tapasztalataimnak köszönhetően könnyen vettem az akadályokat. Nagyon örülök, hogy az akkori döntésem jónak bizonyult, mivel most egy összetartó, jó közösség tagja lehetek. 

  Térjünk át az NB III-as debütálásra! Milyen érzések voltak benned a mérkőzést megelőzően, mesélj nekünk az élményeidről! 

  Amikor megtudtam, hogy az NB III-ban debütálhatok, nagyon megörültem és egyből egy kisebb izgatottság fogott el, ami egészen a kezdő sípszóig tartott. Emlékszem, hogy a mérkőzés előtti napon már folyamatosan a debütálás körül jártak a gondolataim, és fejben már a játéktéren voltam. Nagyon vártam már, de közben tartottam is az „ismeretlentől”. Végül szerencsére egy nagyszerű élményben volt részem, és nagyon jól éreztem magam.

  Kik segítették debütálásodat?

  Két tapasztalt országos kerettagú kollégával működhettem közre, Dobai Jánossal (aki túl van a 100. NB III – as mérkőzésén ) és Flinta Zoltánnal. Mindvégig maximális bizalmat éreztem felőlük, és nekik köszönhetően felszabadult, kellemes hangulatban készülhettem a debütálásomra. Köszönöm ezt nekik, és hálás vagyok, hogy még egy emlékplakettel is megajándékoztak.

  Milyen különbségeket fedeztél fel az NB III-as és a megyei meccsek között?

  Az NB III-ban a fogadtatástól kezdve, a mérkőzéshez való hozzáálláson és a taktikai, fizikai felkészültségen keresztül, egészen a mérkőzés utáni tiszteletteljes viselkedésig, sokkal profibb hozzáállás volt érezhető, mint egy megyei mérkőzésen. A csapatok rendkívül felkészültek egymásból és a játékvezetőkből is. Ez abból is látszik, hogy a mérkőzés előtt mindkét csapat vezetője sok sikert kívánt a debütálásomhoz, ami nagyon meglepett, és jó érzéssel töltött el.

  Milyen visszajelzést kaptál a működésedről?

  Szerencsére a kollégáktól és az ellenőrtől is pozitív visszajelzést kaptam, és úgy érzem sikerült az osztály színvonalának megfelelni

  Kik azok a személyek, akik segítettek neked az évek során? Kiemelnél-e valakit, aki segítette eddigi pályafutásod?

  Korábbi mentoromnak Szekeres Károlynak, és a jelenlegi mentoromnak Kakuk Szabolcsnak sokat köszönhetek, mert rengeteg tanáccsal láttak el. Mindkettőjükkel a mérkőzéseim után hosszan át tudtuk beszélni a mérkőzésen történteket, és ha szükség volt rá, kellő szigorral tudtak dorgálni is. Emellett meg szeretném köszönni a vezetőségnek ezt a lehetőséget és a bizalmat!

  Mit üzennél a feltörekvő megyei játékvezetőknek?

  Két dolog: kemény munka és kitartás. A többi majd jön magától.

   

  Hozzászólások