Vad utazik a női EB-re

Játékvezetőkről

2022-04-20 07:05:32
Vad Anita Éva |

Vad Anita - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Vad Anita

Az UEFA közzétette a nyári női EB döntő játékvezetői keretkijelölését, Vad Anita került csak be.

Az UEFA Játékvezetői Bizottsága kijelölte azt a 12 játékvezetőt és asszisztenseket, akik a július 6. és 31. között Angliában megrendezésre kerülő UEFA Női EURO 2022 31 mérkőzését fogják irányítani.
 
A kiválasztott játékvezetők teljes listája (ábécé sorrendben):
 
Jana Adámková (Csehország)
Iuliana Demetrescu (Románia)
Cheryl Foster (Wales)
Stéphanie Frappart (Franciaország)
Marta Huerta de Aza (Spanyolország)
Riem Hussein (Németország)
Lina Lehtovaara (Finnország)
Ivana Martinčić (Horvátország)
Kateryna Monzul (Ukraina)
Tess Olofsson (Svédország)
Esther Staubli (Svájc)
Rebecca Welch (Anglia)
 
 
 
inden játékvezetői csapat egy játékvezetőből, két játékvezető asszisztensből, egy negyedik játékvezetőből és két videós játékvezető asszisztensből (VAR) áll. A női UEFA Európa-bajnokság döntőjének összes meccsén először alkalmaznak videós játékvezető-asszisztenst.
 
 
Az UEFA játékvezetői igazgatója, Roberto Rosetti így nyilatkozott: „Nehéz döntéseket kellett meghoznunk, hogy melyik játékvezető kerüljön a női EB-re, mert mostanra egyre több magas rangú tisztviselő közül választhatunk.
 
„Miután felkészítő tanfolyamainkon értékeltük a játékvezetőket, és követtük az UEFA-versenyeken mutatott teljesítményüket, tudjuk, hogy a kiválasztott tisztségviselők mindent megtesznek ahhoz, hogy magabiztos és egységes döntéseket hozzanak a döntőben” – tette hozzá Rosetti. "Néhány játékvezető átveszi a mérkőzések irányítását az UEFA Női Bajnokok Ligája idei szezonjának záró szakaszában, mielőtt az egész csapat a nyáron Angliában rájuk váró kihívásra koncentrálna."
 
Hazánkat Vad Anita képviseli.
 
Teljes lista letölthető itt.

 

Hozzászólások: