Túl az ellenőrzésen

Játékvezetőkről

2011-03-29 12:21:08
Böcskei Balázs | Fábián Mihály | Gaál Gyöngyi Krisztina | Pecze István | Ring János | Tompos Zoltán | Vágner László | Veizer Roland |

FIFA embléma - forrás:
Forrás: - FIFA embléma

 Az európai szövetség részéről ebben a hónapban került sor a 2007 nyarán aláírt UEFA Játékvezetői Konvencióban vállalt feladatok és követelmények ellenőrzésére.

Az európai szövetség képviselői az előzetesen elküldött több mint 100 oldalas írásos jelentés ismeretében érkeztek március 23-án Budapestre. A magyar helyzetet folyamatosan felügyelő dán Jorn West Larsen és Chris Wild számos prezentáció meghallgatásával tájékozódott a négy év munkájáról. A delegációt az MLSZ nevében Berzi Sándor MLSZ-alelnök, nemzetközi igazgató köszöntette.

 

Először több mint két órán keresztül Vágner László, a játékvezető bizottság elnöke és Piller Sándor, a konvenció koordinátora adott számot a projektek helyzetéről. Ezt követően a játékvezető toborzás irányítója, Tompos Zoltán ismertette a bizottsággal a legfontosabb számadatokat - közel 3 000 játékvezető vizsgázott le az elmúlt években - és a pályán tartás nehézségeit. Ring János nemzeti instruktortól elsősorban a megyékben folyó képzésről és az alapfokú oktatás szervezettségéről érdeklődtek.

 

Különös jelentőséggel bírt a Böcskei Balázs talent-, és Veizer Roland NB I-es játékvezetőkkel készített interjú, amelyen a szakmai és anyagi támogatás helyzete jelentette a beszélgetés alapkérdéseit. Az egyik legsikeresebben működő megye  BAZ - szervezeti és szakmai munkájáról Pecze István elnök és Fábián Mihály instruktor tartott prezentációt.

 

Végezetül a szövetségben folyó munkáról, az adminisztráció korszerűségéről és a pénzügyi támogatás felhasználásáról Gaál Gyöngyi adott számot. Az UEFA Végrehajtó Bizottsága várhatóan nyáron dönt az anyagi támogatás meghosszabbításáról, amely esetén hazánk az első tíz ország egyikeként kaphatja meg újabb öt évre a jelentős, félmillió svájci frankos támogatást.


 

Hozzászólások: