Vámos Tibor oktatott

Megyei játékvezetés

2011-02-17 17:58:01
Pest | Vámos Tibor |

Vámos Tibor - forrás: origo.hu
Forrás: origo.hu - Vámos Tibor

Nem mindennapi élménnyel gazdagodhattak az alapfokú játékvezető tanfolyam hallgatói, hiszen a dél-afrikai világbajnokságot megjárt és ott elődöntőn közreműködő Vámos Tibor FIFA-asszisztens tartott színes előadást február 14-én, a PMLSZ székhelyén.

 

 

Kassai Viktor állandó segítője nem tagadta meg önmagát, tapasztalt előadóként, mondanivalóval és relikviákkal alaposan felkészülve állt a hallgatóság elé. A résztvevők hallhattak karrierjének fontosabb állomásairól, a BLSZ-ban szerzett tapasztalatairól, és a neves nemzetközi mérkőzések kulisszatitkairól is. Természetesen a legtartalmasabb beszámoló a világbajnokságról szólt, amely minden bizonnyal karrierje csúcsát jelenti., hiszen elmondása szerint a korhatár miatt a következő világbajnokságon már nem működhet.

A civilben angol-történelem-orosz szakos tanár, iskolaigazgató videobejátszásokkal is színesítette a találkozót, melyekből betekintést nyerhettek a játékvezetők felkészülésébe, a világbajnokság izgalmas, szép, vagy éppen nehéz pillanataiba. Ezekben szép számmal szerepelt a magyar játékvezetői hármas is, amely szintén jelzi kollégáink megbecsülését és elismertségét.

Az előadás végén a jelenlévők kérdéseket tehettek fel, amelyek között akadtak a szakmával és a magánélettel kapcsolatos érdeklődések is. Vámos Tibor a kérdésektől függően hol részletesebben, hol diplomatikusabban válaszolt és élt vele, hogy kollégáit véletlenül se minősítse. A torna vitatható ítéleteit feszegető kérdésekre Frank de Bleckere-t idézte: "A világbajnokság megváltoztathatja az életedet... Franknak igaza volt, mi nyertünk ezen a tornán, hiszen négy csodálatos meccset kaptunk, amit közmegelégedésre tudtunk levezetni, de mások sajnos sokat veszítettek. Ilyen a játékvezetés, karrierek múlnak egy másodpercen, vagy elnézett pillanaton."

A találkozó után Ádám Mihály JB-elnök és Oláh Gábor országos játékvezető megköszönték Vámos Tibornak, hogy elfogadta a meghívást és kisebb ajándékcsomaggal kedveskedtek az előadónak. Ezt követően a hallgatók testközelből szemlélhették meg a relikviákat, többek között a vuvuzelát, vagy az USA-Ghána mérkőzés meccslabdáját, valamint többen éltek az alkalommal és könyvükbe aláírást kértek Vámos Tibortól.

A tanfolyam február 16-án, gyakorlati képzéssel folytatódik a Fáy utcai Ilovszky-stadionban, ahol 17.30-tól edzőmérkőzésre hivatalosak a vizsga előtt állók


 

Hozzászólások: