Bede Ferenc

 • Kép forrás:

  Bede Ferenc 87 cikk

  • wikipedia

  Született Szolnok 1965-10-16
  Vármegye/szerv Budapest / Budapesti Ig. (2011-01-01)
  Jv. vizsga 1985


  

  Bede véleménye a cserékről

  Bede Ferenc (ZTE) - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Bede Ferenc (ZTE).

  Korábbi csúcstartó Bede Ferenc megszólal az esetleges csereszám változásról.

  „Lehet, hogy a vírushelyzetet kihasználva teszik be ezt a szabályváltoztatást, és ha a járvány kifut, akkor el fogják dönteni, hogy végérvényesen itt marad” – mondta a Reggeli Start vírusvideójában Bede Ferenc annak kapcsán, hogy a FIFA a koronavírus-járvány miatt meccsenként ötre növelné a cserélhető játékosok számát. A korábbi játékvezető generációs kérdésnek is tartja az új szabályokhoz való hozzáállást.

  „Én azt gondolnám, hogy ennek az érdekes bajnokság befejezésére találnák ki ezt a szabályt, de ezek szerint a döntéshozók nemcsak ebben gondolkoznak” – fejtegette véleményét Bede Ferenc, hogy miért 2021 végéig lenne érvényben az új szabály, amelyről a szabályalkotó testület (IFAB) sürgősségi eljárás keretében fog dönteni.

  A Zalaegerszeg vezetőedzője, Márton Gábor „hülyeségnek” nevezte a felvetést egy korábbi Reggeli Start vírusvideóban, Bede Ferenc reagált a korábbi válogatott labdarúgó véleményére is: „Én csak játékvezető voltam, neki vannak tapasztalatai, hiszen amikor egy válogatott edzőmérkőzésen már a tizedik csere volt a végén, az mindenkinek nehezére esett. Gondolom, hogy ebből a gyakorlati tapasztalatból indult ki.”

   

  A DIGI Sporton szakértő korábbi FIFA-bíró generációs kérdést is lát az új szabályok elfogadásában, szerinte „hogyha egy fiatalabb korosztályt megkérdeznénk, ők ezt máshogy látják. Sokkal tágabbak a terek, régen konzervatívabban ragaszkodtak a labdarúgás szabályaihoz - azok már felülíródtak. Annyira megbonyolították a szabályokat, hogy mindenki beleképzelhet mindent, és ezért nehéz.”

  Bede Ferenc zárásként elmondta, hogy hiába fokozódik a játék tempója, nem hisz abban, hogy csökkentsék a pályán lévő játékosok számát, és a játéktér növelését sem tartja elképzelhetőnek, de mint mondja: „ez a kijelentés könnyű vállalás részemről, viszont annyira érdekes dolgok is születhetnek, hogy semmin sem szabad csodálkozni.”

   

  Hozzászólások