Baranya: Alapítványi gondok

Megyei játékvezetés

2019-05-20 19:27:01
Baranya |

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló

A megyei szövetségek integrációt követően az igazgatóságok és az MLSZ sem foglalkozott még az alapítványi kérdésekkel, így néhány megyében függőbe vannak bizonyos kérdések.

Baranya megyében három kuratóriumi tag őrködik az alapítványi pénzek fölött, amire a játékvezetőknek nincs semmi rálátásuk. Az egyik tag évekkel ezelőtt elhunyt.

Kérdésként merülhet fel továbbá az is, hogy a játékvezetőkért alapított alapítványban mit keres kuratóriumi elnöknek R. Anett, aki a Ferencvárost annak idején kizárta az NB. I-ből.

 

Bizonytalan a támogatási pénzek sorsa. Sokan a tagok közül még azt sem tudják, hogy a befizetett tagdíjukat mire költik, mennyi pénz van az alapítványban és mennyi támogatás érkezik be egy évben, hiszen az elmúlt 8 évben egy szó sem esett az alapítványról.

Sokak szerint a megyei elnök Czakó Dénes rendelkezik minden kifizetésről és befizetésről úgy, hogy gyakorlatilag a neve nem szerepel sehol.

Az alapítványt nem lehet elérni, hiszen a székhelyükről a megyei igazgatóság 10 éve elköltözött. A posták visszajönnem ismeretlen címzéssel.

A feltett kérdésekre sajnos a bizottság elnöke nem tud, vagy nem akar válaszolni, míg az igazgatóság érdemi információval nem rendelkezik.

 


Információk szerint más megyében is felmerültek már ezek a kérdések, de érdemi választ a játékvezetők nem kaptak. 2012. tavaszán Puhl Sándor már egyszer felvetette, hogy rendezni kell a megyei alapítványok jogállását és pénzügyeit. 

Megerősített információk szerint két országos kerettag megkereste a megyei igazgatót, de ő elhárított minden válaszadást, hiszen mi köze hozzá....

Az alapítvány ellen a Pécsi Törvényszék 2019. március 18. napján hivatalból törvényeségi felügyeleti eljárást indított, melynek keretében a bíróság a 2019. március 21. napján kelt 1.Pkt.30.032/2019/2. számú végzésével felhívta a szervezetet – pénzbírság kiszabásának terhe mellett – a törvényes működés helyreállítására. 

Az ügyben megkerestük az érintetteket, hiszen már az MLSZ előtt is téma volt a baranyai alapítvány ügye.

 
Kapcsolódó cikkek

Rendezetlen tagdíjak és alapítványok
2014-02-22 10:27:24

2011-es integrációt követően az igazgatóságok és az MLSZ sem foglalkozott még az alapítványi kérdésekkel, így néhány megyében függőbe vannak bizonyos kérdések.

Alapítványi kérdések - pénzügyi Fair-play
2012-12-19 14:15:54

Két évvel ezelőtti integrációt követően az igazgatóságok és az MLSZ sem foglalkozott még az alapítványi kérdésekkel, így néhány megyében függőbe vannak bizonyos kérdések.

Baranya megyében például három kuratóriumi tag őrködik az alapítványi pénzek fölött, amire a játékvezetőknek nincs semmi rálátásuk. Bizonytalan a támogatási pénzek sorsa. Sokan a tagok közül még azt sem tudják, hogy a befizetett tagdíjukat mire költik, mennyi pénz van az alapítványban és mennyi támogatás érkezik be egy évben, hiszen az elmúlt 3 évben egy szó sem esett az alapítványról.Hozzászólások: