Makai felépült

Makai János - forrás: Paksi Hírnők Forrás: Paksi Hírnők - Makai János.

Immár két hónap telt el azóta, hogy Makai János az NB I-es játékvezetői keret újonca megsérült a Vác-Vasas bajnoki találkozó utolsó perceiben. Egy rossz lépés az oldalvonal mentén s a fiatal paksi sportember jó ideig hiába várhatta az újabb és újabb fordulót. Vezetőbírói premierjére az élvonalban még egy ideig várnia kell. Az első diagnózis után az orvosok több hetes kényszerpihenőt jósoltak Makai Jánosnak. Á bíró mostanra felépült és a debütálásra készül.

- Úgy érzem, tökéletesen rendbe jött a lábam, s ezt egy NB Il-es mérkőzés vezetése, és a múlt heti két élvonalbeli partjelzésem igazolta is - mondja Makai. - A Csákvár-Motim TE találkozón vehettem kézbe újra a sípot, és azt hiszem, mindkét fél és az ellenőr is elégedett volt a produkciómmal, fájdalmat pedig már egyáltalán nem éreztem. - Aztán a hétközi fordulóban rangadón vehette kézbe a zászlót...

- Örökké emlékezetes marad számomra a Kispest-Ferencváros összecsapás, annak a légköre, hangulata.

- Mivel töltötte a kényszerű pihenés heteit?

- Három hétig mozdulni is alig tudtam, úgy hogy a munkahelyi kimaradás is tetézte gondjaimat. Lassan aztán az edzéseket is elkezdtem, egyre többet futottam, s most jobb kondícióban vagyok, mint a sérülésem előtt.

- Ezek szerint itt lenne az ideje annak, hogy egy fél idénnyi késéssel ugyan, de bemutatkozzon végre az első osztályban is. Mikor debütál?

- Előbb még vár rám a Szolnok-Tiszavasvári találkozó az NB I B-ben, s ha minden rendben lesz, a Tiszakécske-Békéscsaba összecsapást valóban az első élvonalbeli mérkőzésemnek mondhatom majd. Két hónappal azután, hogy teljes erőbedobással készültem az augusztusi Békéscsaba-Stadler összecsapásra, amelyet aztán Varga Sándor kollégám vezetett helyettem. Lehet, hogy végül is szerencsés vagyok, mert az a meccs állítólag nem újoncnak valóra sikeredett, és ha nincs a sérülés, talán a szerdai Kispest-Ferencváros rangadón sem lehettem volna ott. Remélem, jövő szombaton már tényleg NB I-es bíró leszek...

 

Hozzászólások