Hanacsek kálváriája

Hanacsek Attila - órája - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Hanacsek Attila - órája.

Rájár a rúd Hanacsek Attila FIFA-játékvezetőre.

Az MTK- Ferencváros mérkőzés után, amelyet egyébként az ellenőr szerint 9-esre vezetett, felkapta a nevét a sajtó, sok helyütt emlegették, de egyszer sem az örökrangadón nyújtott teljesítménye miatt. Hanem azért, mert a találkozót a helyszínen megtekintő dr. Torgyán József fölművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter éles kritikával illette a mosonmagyaróvári bíró ténykedését. A miniszteri nyilatkozat olyan nagy vihart kavart, hogy még a parlament plenáris ülésén is szóba került Hanacsek Attila neve.


Az örökrangadót követően Hanacsek NB Il-es találkozót vezetett, és sokan máris azt gondolták: ez már a miniszteri bírálat következménye. Valójában a bíróküldés már hetekkel korábban elkészült, tehát mindehhez semmi köze dr. Torgyán Józsefnek. Ahogyan valószínűleg ahhoz a meglepetéshez sem, amely szerdán érte Hanacsek Attilát.

A bíró másnap délben utazott volna Fehéroroszországba, kollégáival, Mező Bélával, Gyarmati Tiborral és Bede Ferenccel, s már be is csomagoltak, amikor megcsörrent Hanacsek telefonja. Az UEFA JB titkára hívta, és közölte vele, hogy pénteken elmarad a Fehéroroszország-Svájc olimpiai selejtező - ezt vezette volna Hanacsek -, ezért ne utazzanak Minszkbe. Az indok: a pálya használhatatlan.

Hanacseket tehát kevesebb mint huszonnégy órával a tervezett indulás előtt értesítették, de a bíró fegyelmezetten tudomásul vette a változást, és készül a következő élvonalbeli feladatára, a Kispest-Diósgyőr mérkőzésre. A JT-nek is okozott némi kellemetlenséget a változás, csak nehézségek árán, az utolsó pillanatban tudta visszaváltani a csaknem egymillió forintba kerülő repülőjegyeket. A szokásoknak megfelelően, egyébként biztosan Hanacseket jelölik majd legközelebb is a pénteken elmaradt találkozóra.

 

Hozzászólások