Szabolcs: Edzőtáboroztak a játékvezetők

Megyei játékvezetés

2018-08-01 11:36:14
Szabolcs-Szatmár-Bereg |

Szabolcs - edzőtábor - forrás: szabolcsjb.hu
Forrás: szabolcsjb.hu - Szabolcs - edzőtábor

Háromnapos összetartással hangolt a hamarosan kezdődő megyei bajnoki rajtra a szabolcs-szatmár-beregi labdarúgó-játékvezetők társasága. A hiányzókon kívül (akiknek pótteszten kell részt venniük) száznegyvenhárman vettek részt a hagyományos edzőtáborban.


– Az első nap szokás szerint fizikai teszttel kezdtünk reggel. Az MLSZ JB-t Karakó Ferenc képviselte, aki előzőleg a Legia Varsó-Trnava BL-selejtező tartalék-játékvezetője volt. Tavaly is ideális helyszínnek számított a DEAC-pálya, a debreceni rekortán útba esett, hiszen aki végzett, onnan Füzesgyarmatra utazott tovább, mivel a Hotel Garában volt a főhadiszállás – mondta dr. Jekő József, a megyei játékvezető bizottság elnöke. Kvaka Árpád megyei igazgató önszorgalomból teljesítette a futóvizsgát, majd a tábor helyszínén közölte, hogy a hamarosan kezdődő idényben összesen 116 felnőtt együttes vesz részt a bajnoki pontvadászatokban. A Magyar Kupa selejtezője már ezen a hétvégén elkezdődik, a megyei első és másodosztályban rá egy hétre rajtolnak, a megyei harmadosztályban pedig augusztus utolsó hétvégéjén startolnak. Sipos László, a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítványának elnöke ismertette az aktuális helyzetet, majd Szilágyi Norbert – aki futsal FIFA-játékvezetőként kazah és bosnyák út előtt áll – a szabályváltozásokat mutatta be. Az egészségügyi vénájú Homonai Péter a félautomata defibrillátor használatáról tartott kiselőadást. A mérkőzés előtti és utáni teendőket Valu Tibor taglalta, ő ebben az évben lett tagja az akadémiának, ami a feljutáshoz vezető hidat jelentheti.

 – A második napon az ellenőrök az országos továbbképzésre utaztak el, a többiekre pedig csoportos foglalkozások vártak, ahol különböző mérkőzésszituációkat analizáltak. A közös kispályás foci után bemutatkoztak a nemrég vizsgázott játékvezetők. Hajdú-Biharból Sápi Csaba, Békésből Hrabovszky András, Jász-Nagykun-Szolnokból Dobos Zsolt tisztelte meg jelenlétével a tábort.

 


– A zárónapon Ficze István a megyei videós elemzések tanulságaira hívta fel a figyelmet, Szlomoniczki István a játékvezetők kommunikációjáról, viselkedéséről értekezett, Benkő Róbert a versenykiírásokról foglalta össze a gondolatait. Az edzőtábor az elméleti teszttel zárult, és úgy érzem, összességében elérte a célját – mondta végezetül dr. Jekő József a szabolcsjb.hu oldalnak.


 

Hozzászólások: