Csakfoci: durva kezdés

Profi - statisztika

2018-07-24 07:21:52

Kassai Viktor - Újpest kiállítás - forrás: csakfoci.hu
Forrás: csakfoci.hu - Kassai Viktor - Újpest kiállítás

Nem kímélték egymást a játékosok az új NB I-es szezon első mérkőzésein. A játékvezetőknek hat találkozón annyiszor kellett valakit kiállítaniuk, mint a vb 64 meccsén összesen.

 

Szombaton elstartolt a magyar élvonal 117. idénye – meglehetősen feszült hangulatban: 6 meccsen összesen 4 piros lap villant az első körben, ez eltér az elmúlt években tapasztaltaktól.

 

Hogy értelmezzük ezt az adatot, nem árt megemlíteni, hogy a nyolc nappal ezelőtt véget ért nyári oroszországi világbajnokságon 64 mérkőzésen összesen 4 kiállítás volt, tehát ugyanannyi, mint az NB I nyitófordulójának 6 mérkőzésén.

 

Ez a feszült rajt az elmúlt szezonok NB I-es rajtjait összevetve is kiugrónak minősül. A tizenkét csapatos bajnokságban mindhárom alkalommal megálltak egy-egy piros lapnál a csapatok. Öt idényre visszamenőleg a legtöbb kiállítás maximum három volt, de erre a 16 csapatos bajnokságban került sor még 2014 nyarán, azaz kettővel több bajnokin volt eggyel kevesebb piros, mint most hétvégén.

 

Az idei szezon első fordulójában az alábbi játékosokat állították ki:

Priskin Tamás (Haladás) – miután Batik Bencét lekönyökölte
Branko Pauljevic (Újpest) – ellenfelének megtaposása miatt
Balázs Benjámin (Újpest) – ellenfelét gólhelyzetben fellökte a tizenhatoson belül
Vári Barnabás (Kisvárda) – az ellenfelének fellökése miatt a tizenhatoson belül

Érdekesség, hogy a vasárnapi Újpest-MTK (0-2) találkozón közreműködő Kassai Viktor a két – egyébként jogos – kiállításával a 75. pirosát mutatta fel az NB I-es pályafutása során.


 

Hozzászólások: