Levelet kaptunk Veszprémből

Megyei játékvezetés

2018-02-26 09:30:51

Pénz - ezres - forrás:
Forrás: - Pénz - ezres

Több játékvezető kolléga küldött levelet az elmúlt héten Veszprém Megyéből, hogy egyre nagyobbak az elvárások velük szemben, de az Igazgatóság nem teljesíti a szerződésben foglaltakat.

Íme az egyik levél:

 

"Az MLSZ- nek, még ezt is lehet!

Ma 2018. február 22-én, csütörtökön délután is megnéztem a bankszámlámat. Pénzt vártam, játékvezetői díjat, útiköltséget, az MLSZ-től már több mint egy hete. Ma sem kaptam tőlük semmit. Nem csak én, hanem a kollégáim sem Veszprém megyében.

Az MLSZ "leszarja" a szerződést, amit a megyei játékvezetőkkel kötött és kötelezettséget szegett.

Az MLSZ egy 13 pontból álló megbízási szerződést kötött a játékvezetőkkel.

A 4. pont így szól:
Szerződő felek megállapodnak, hogy a Megbízottat a jelen szerződés szerinti feladat ellátásáért megbízási díj illeti meg az alábbiak szerint:

4.1. A Megbízottat az általa ellátott egyes konkrét feladatok után a bajnokságokra vonatkozó mindenkor hatályos szabályzatokban meghatározott díj illeti meg,

melyet a Megbízó a megbízás ellátását követő hónap 15-ig köteles a Megbízott részére kifizetni

a közterhek levonását követően, amennyiben a Megbízott a tárgyaló utolsó napjáig felvitte és lezárta elszámolását az MLSZ internetes ügyviteli rendszerében.

A további pontok túlnyomó részben a Megbízottakra vonatkozó kötelezettségeket írnak elő az alábbi kifejezésekkel nyomatékosítva: a Megbízott, kijelenti, tudomásul veszi, kifejezetten tudomásul veszi, köteles, kizárólag etc. Míg az MLSZ-nek, csak fizetnie kellene. Igaz, azt határidőre.

 

Családom van, dolgozok, minimálbérért, és mellette a szabadidőmben, összekötve a kellemeset a hasznossal játékvezetősködök. Nem szórom a pénzt, takarékosan élek, vannak nekem is csekkjeim, amit be kell fizetnem, fizetni kell az óvodában, az iskolában, mind ezeket többnyire már a hónap elején. Hónapról hónapra számítok arra a pénzre, amit a játékvezetésért kapok és arra is, amit hitelezek az MLSZ-nek az útiköltségre és visszakapok tőle, hogy határidőre eleget tudjak tenni a fizetési kötelezettségeimnek.

Arra sem méltattak senkit, hogy előre jelezzék a jelentős késést.

Február 20-án kaptam egy sms-t a mobil szolgáltatómtól melyre a piros szín jellemző.
Idézem:… könyvelésünk x ft elmaradást jelez az előfizetésén. A fizetési felszólítás bruttó 600ft-os eljárási díja a következő számlájában kerül feltüntetésre. Továbbá …….

  1. Ha szerződés szerint fizet az MLSZ, akkor én is időben tudok fizetni és nem kell 600.- Ft-os eljárási díjat fizetnem. De kit érdekel ez az MLSZ-ben?

Megértem azt, hogy a biztos nem minimálbérért dolgozó, fizetésüket határidőre megkapó, megnövelt létszámú MLSZ dolgozók, síelni vannak, a trópusokon nyaralnak, (rengeteg a munka, nagy a nyomás és fő az egészség) de azt nem értem, hogy miért nem lehet az ebben az időszakban erősen lecsökkent számú mérkőzések elszámolásait határidőre elkészíteni és időben utalni. Vannak rá elegen!
Biztos van ennek is felelőse, de ezt egy vállrándítással elintézik, mert mi megyei játékvezetők,

mióta Puhl Sándor és csapata dolgozik értünk (vagy inkább ellenünk)  le vagyunk szarva.

MIÓTA ŐK URALKODNAK, A MEGYÉNKBEN MÁR FELÉRE CSÖKKENT AZ AKTÍV JÁTÉKVEZETŐK SZÁMA.   

                                                                                                          Egy Spori a megyéből"

 

 

Az ügyben megkerestük múlt pénteken a megye igazgatót, aki nem válaszolt a feltett kérdéseinkre. Igaz információnk szerint pénteken indított az MLSZ utalást a lejárt számlakkal kapcsolatban.


 

Hozzászólások: