Vágner belógatta!

Vágner László  - interjú - forrás: Forrás: - Vágner László - interjú.

Vágner Lászlót négynapos szabadsága alatt, horgászás közben értem el. A magyar bíróvezér végtelenül nyugodt, mert Kassai Viktor és csapata eddig remekel Dél-Afrikában. Három gondja van csupán: a vb-n tegnap tévesen nem adtak meg egy gólt, tévesen megadtak egy gólt, ő pedig a tó mellett se tegnap, se ma nem látta még nyomát pontynak. Ha már ponty úgysem jön, beszélgettünk 20 percet a tegnapi hibákról, és arról, hogy a szarvashibák talán videóbíró nélkül is elkerülhetőek lettek volna. Összeszámoltuk Kassaiék vetélytársait is: akár az utolsó négy meccsből is kaphat egyet a magyar bírócsapat, mert most végre hasznunkra válik, hogy nem jutottunk ki a vb-re.

Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának vezetője elégedett a magyar játékvezetők ténykedésével, annyira azonban nem szaladna előre, hogy kijelentse, mindez megér majd még egy meccset.

Maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel. Jó felfogást, jó taktikát választva vezette Viktor a meccseket, hagyta a csapatokat játszani, és akkor lépett közbe, amikor kellett. Úgy néz ki, elfogadták a játékosok, ami nagyon sokat jelent. Ennek ellenére nem szeretném Viktor vállára tenni a terhet azzal, hogy azt mondom, egy meccset még biztosan vezet. Boldogok lehetünk, hogy három találkozót szakmailag steril módon lehozott. Minden, ami ezután jöhet, az álom kategória. Nagyon tapasztalt bírók vannak ott Dél-Afrikában, és ne feledjük, az európaiak közül toronymagasan ő a legfiatalabb. Ott van egy Webb, ráadásul az angolok már kiestek, van Busacca, a svájci, aki szintén hasonló helyzetben van. Vagy a belga de Bleeckere, nem is beszélve az üzbég Irmatovról. Nagyon sok függ attól, hogy mely csapatok jutnak a legjobb négy közé, de akár attól is, hogy melyik kontinensről jönnek majd az együttesek. Ha például egy európai és egy dél-amerikai gárda kerül a döntőbe, az máris dilemma a FIFA-nak - nyilatkozta a bíróvezér Szaniszló Csaba internetes Kommentátorállásában.

 

A Sport TV riportere azt a kérdést is feltette Vágnernek, tud-e ő itthonról bárhogyan lobbizni annak érdekében, hogy Kassaiék esetleg még szóhoz jussanak. 

 

Ebben a kérdésben soha nem nyilatkozom -  fogta rövidre válaszát az 1998-as világbajnokságon is részt vett szakember.

 

Szaniszló Csaba természetesen a legnagyobb port felvert ítéletekkel kapcsolatban is kikérte a szakember véleményét.

 

Meggyőződésem, hogy akár 6 bíróval, akár videóbíróval elkerülhető lett volna a német-angolon elkövetett tévedés. Ami pedig az argentin-mexikói csata lesgólját illeti, én játékvezetőt ennyire még nem sajnáltam. Látszott rajta, hogy egy olyan döntést kellett hoznia, amiről tudja, hogy nem helyes. Az asszisztensnek nem biztos, hogy ki kellett volna állnia a döntése mellett, a helyzetet pedig az tette igazán súlyossá, hogy a kivetítőn látottak miatt semmiképpen nem vonhatták vissza a gólt, hiszen abban az esetben akár óvhattak is volna az argentinok. Így tehát Rosetti tulajdonképpen helyesen járt el. Esetében az sem elképzelhetetlen, hogy az asszisztenst mondjuk hazaküldik, és ő maradhat, és vezethet akár újra - vélekedett Vágner.

 

Hozzászólások