Tanfolyami támogatások

Megyei játékvezetés

2017-11-23 17:05:40
Baranya |

Baranya - tanfolyam támogatás - forrás: baranya.mlsz.hu
Forrás: baranya.mlsz.hu - Baranya - tanfolyam támogatás

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága többféle módon is ösztönzi az aktív labdarúgókat és egyesületeket, hogy bővüljön a megye játékvezetői társadalma.Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága az új sípmesterek jelentkezését évek óta több módon is támogatja, megszólítva nemcsak a játékvezetőket, hanem az egyesületeket is, mivel országos szinten megfigyelhető, hogy a labdarúgó-játékvezetők száma folyamatosan csökken, holott egyre több bíróra lenne szükség a csapatszám növekedése miatt.


Labdarúgók ösztönzése: Azokat az aktív – 20 esztendősnél idősebb játékosokat – akik jelentkeznek a tanfolyamra, és azt sikeresen elvégzik, az Igazgatóság 20 ezer forint értékű sportfelszereléssel támogatja. A legutóbbi tanfolyamot 5 aktív labdarúgó végezte el így, és vesz részt rendszeresen a mérkőzéseken, jellemzően mint játékvezető asszisztens.


– Az igazgatóság ezen túlmenően az egyesületek is ösztönzi arra, hogy játékosaik elvégezzék a játékvezetői tanfolyamot: Azon egyesületeket, amelyek legalább két, 20 éven felüli aktív labdarúgója sikeres játékvezetői vizsgát tesz, az Igazgatóság 30 ezer forint értékű sporteszközzel, vagy sportfelszereléssel támogatja.


 

Hozzászólások: